Toroczkai szerint a “magukat roma ellentüntetőknek nevező törvénysértők” – mintegy 150 fő – zárták le a 3-as főutat és ezzel próbálták megakadályozni a Mi Hazánk Mozgalom törvényes, bejelentett és engedélyezett demonstrációját.

A Mi Hazánk elnöke szerint a rendőrségnek az összes ellentüntetőt elő kellett volna állítania, ha törvényszerűen és szakszerűen szeretett volna eljárni. “Körülbelül egy órán keresztül nem léptek fel ezek ellen az agresszív, erőszakos törvénysértőkkel szemben” -mondta.

Toroczkai László szerint az is problémás, hogy tudomásuk szerint Sályban csak az általuk bejelentett rendezvény volt az egyetlen törvényes demonstráció, ennek ellenére ott is ellentüntetők próbálták megakadályozni a méltóságteljes felvonulásukat.

“Demonstrációnknak az volt a célja, hogy a magyar állam tartsa be a törvényeket és lépjen fel a leghatározottabban a bűnözőkkel szemben Borsod megyében”

– mondta. “Lépjen fel a leghatározottabban azokkal szemben, akik szeparatista törekvéseket fogalmaznak meg.”

Már büntetőfeljelentéseket is tettek az elmúlt napokban. Ennek következményeként szombaton már egy roma ellentüntetőt az otthonában állítottak elő a BRFK munkatársai.

Ezen esetekben nagy nyilvánosság előtt elkövetett halálos fenyegetésekről, zaklatásokról van szó. Természetesen a törvénytelen útlezárókkal szemben is megteszik a a jogi lépéseket.

Toroczkai szerint a hatóságnak ezt maguktól kellett volna megtenniük, hiszen törvényes, bejelentett gyülekezés megakadályozásának kísérletéről volt szó, ami önmagában is büntetőjogi kategória.

Továbbá követelik, hogy

“tiltsák be azokat a magukat roma jogvédő szervezetnek tekintő csoportosulásokat, mint például Száva Vincéék csoportja. Akik hergelték és uszították a cigányságot arra, hogy törvénytelenségeket kövessenek el, a mi törvényes, bejelentett, engedélyezett és erőszakmentes felvonulásukkal szemben” – mondta.

De ugyanúgy a TASZ betiltását is követelik, mely szintén részt vett az uszításban, zárta sajtótájékoztatóját.

Forrás: elemi.hu

X