A Mi Hazánk egyedüli pártként tiltakozik az ellen, hogy május elejétől csak védettségi igazolvánnyal lehet koncertre, moziba, szállodába és sportrendezvényekre menni. Az oltási igazolvány bevezetését diszkriminatívnak tartjuk, és különösen felháborító az, hogy ezt már akkor bevezetik, amikor még azokat sem fogják tudni beoltani, akik szeretnék megkapni a vakcinát.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy lehetnek olyan rendezvények, vendéglátóhelyek, turisztikai helyszínek, amelyeket csak oltási igazolással lehet látogatni. Tiltakozunk a kötelező oltási könyv bevezetése ellen, amivel az emberek szabadságát korlátozzák. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy beoltassa magát, de aki úgy dönt, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, semmilyen hátrányos megkülönböztetéssel ne legyen sújtható!

A vendéglátó és a turisztikai szektor így is a haláltusáját vívja, ezeknek az ágazatoknak a kegyelemdöfést jelentené, ha még ezen a nyáron sem működhetnének úgy, hogy a teljes magyar lakosságra számíthatnak látogatóként. Ha korlátozzuk azoknak a számát, akik látogathatják ezeket, az újabb gazdasági nehézségeket jelent a szektorban dolgozóknak, és kilátástalanná teszi a kilábalást a jelenlegi nehéz helyzetből.
X