Ha a Fidesz támogatta volna a Mi Hazánk törvényjavaslatát, jó eséllyel nem történt volna Jászapátin lincselési kísérlet. – hívja fel a figyelmet Pakusza Zoltán a Mi Hazánk alelnöke.

A Mi Hazánk Mozgalom több mint két éve még 2018-ban nyújtott be törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy a lincselési bűnelkövetési forma önállóan szerepeljen a Büntető Törvénykönyvben. Ezzel együtt a kiszabható büntetés is szigorodott volna, az elkövetők  nem kerülhetnék el a letöltendő börtönbüntetést. Ma sok esetben sajnos az a gyakorlat, hogy  felfüggesztett büntetéssel megússzák.

Azt látjuk, hogy hazánk számos településén no-go zónák alakulnak ki és komoly probléma az erőszakos bűnelkövetés. Jászapátiban az elmúlt egy hónapban két olyan bűncselekmény is történt, ahol többen támadtak egy emberre.

Amint lehet természetesen újra be fogjuk nyújtani javaslatunkat és elvárjuk, hogy a pártok támogassák.

Az is jól látszik hogy, pont ezért van szükség a parlamentben egy olyan harmadik erőre, amely zéró toleranciát hirdet a bűnözéssel szemben, szigorúbb törvényeket, elrettentő bírósági ítéleteket, és hatékonyabb hatósági munkát vár el. -zárja gondolatait Pakusza Zoltán.

Magyarjelen.hu

X