2020-ban a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt összefogásával született meg az Erdélyi Magyar Szövetség. Ezt az összefogást pártunk példaértékűnek értékelte, hiszen Kárpát-medence szerte azt tapasztaljuk, hogy a fogyatkozó külhoni magyarságot az egyes politikai viszálykodások csak tovább aprózzák. Ennek szellemében hívtuk meg Brassai Hunort a Magyar Ifjak Nemzeti Tanácsának elnökét is az évértékelőnkre.

Úgy látjuk, hogy az RMDSZ kiegyezése a román kormánnyal nem segíti elő az ottani őshonos magyar kisebbség életfeltételeinek és autonómia törekvéseinek ügyét, így mindenképpen szükség van egy olyan alternatívára, amely kompromisszummentesen képviseli az erdélyi magyarságot a politikában.

A Mi Hazánk Mozgalom számára nem pártpolitikai, hanem erkölcsi kérdés, hogy kiálljunk a határon túli magyarság jogaiért. Ez most különösen aktuális, hiszen a kárpátaljai magyarokat golyófogóként viszik a frontra és mindent megtesz az ukrán rezsim a teljes magyartalanítás érdekében.

Még egyszer gratulálunk és sok sikert kívánunk Zakariás Zoltánnak, az Erdélyi Magyar Szövetség új elnökének a magyarságért folytatott küzdelméhez!

Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának tagja

X