Sértődés helyett saját tiltakozó akciót szervez a Mi Hazánk a rabszolgatörvény ellen

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselői csoportja határozottan kiáll a magyar dolgozók védelme érdekében, és elutasítja a „rabszolgatörvényként” elhíresült tervezetet, amely a magyar munkavállalókat kizsákmányolja és kiszolgáltatottá teszi a munkaadóknak, mindezek miatt saját tiltakozó akciót szervezünk a szavazások idejére.

Tisztán látszik, hogy a kormánypárt minden eszközt bevet, hogy a törvényt szerdán elfogadják, és azoknak a multinacionális cégeknek kedvezzenek, melyek hatalmas nyereséget vittek ki eddig is az országból. Felháborítónak tartjuk, hogy az Igazságügyi Bizottság javaslatára a kormánypárti képviselők a házszabályi rendelkezéseket figyelmen kívül hagyva, jogellenesen utasítottak el 2925 ellenzéki módosító javaslatot. Azonban nem értünk egyet azzal a felelőtlen ellenzéki magatartással sem, mely során a képviselők tiltakozásképpen a Parlamentből kivonulva tagadták meg az aznapi munkájukat, hiszen egyetlen magyar dolgozó sem teheti meg, hogy munkaidőben egyszerűen hazamegy, ha megsértődik a munkatársaira vagy a főnökére.

A Mi Hazánk Mozgalom már korábban jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul tisztességesen dolgozó magyarok védelmében, és ha a kormánypárti többség elfogadja a szégyenteljes törvényjavaslatot, felszólítjuk a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja az, hogy tisztelet és megbecsülés illeti a magyar munkavállalókat, és javasolja a kormány részére, hogy a munkabérek jelentős emelésével, megfelelő munkakörülmények biztosításával fejezze ki a magyar dolgozók iránti megbecsülését.

Dr. Fülöp Erik,
a Mi Hazánk országgyűlési képviselője,
az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának tagja

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Ne a profit és a kizsákmányolás, hanem a magyar dolgozó élete legyen az első!

Dér Dániel

Nem vált be a kormány akkumulátorgyár nagyhatalmi terve!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben