Petíciót nyújtott be az Országos Trianon Társaság a miniszterelnöknek

A dr. Drábik János vezette Országos Trianon Társaság június 4-i rendezvényén felkérte az ott felszólaló Novák Elődöt, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjét, hogy továbbítsa a miniszterelnöknek petíciójukat, mely azóta meg is jelent a parlament.hu-n.
Novák Előd beadványában arra is rávilágított: a román EU-csatlakozás feltétel nélküli megszavazása 2005-ben hasonló diplomáciai fegyverletétel volt Orbánék részéről, mint a lisszaboni szerződés olvasatlan megszavazása. Mindkettőhöz úgy biztosította a Fidesz a szükséges kétharmados többséget, hogy nem kért cserébe semmit, pedig nemzetpolitikai téren bőven lehetett volna mit. Hiszen pl. a Magyarok Világszövetségének köszönhetően 2004. december 5-én népszavazás mondta ki: meg kell adni a kettős állampolgárságot a külhoni magyarságnak. Igaz, az alacsony részvétel miatt jogilag nem, csak erkölcsileg volt kötelező érvényű a népszavazási döntés. De épp ezért szabhatták volna feltételül az MSZP-SZDSZ-kormánynak ennek végrehajtását a kétharmados támogatásért cserébe. Miért nem tették? Miért kellett így 2010-ig várni a kettős állampolgárságra az elszakított honfitársainknak? – tette fel a kérdést a miniszterelnöknek, aki június 21-éig kell választ adjon a fentiekre ezen az oldalon.

További bejegyzések

Vendégmunkások és büntetett előéletűek is honvédek lehetnek ezentúl, de az oltatlanok, hazafiak és önkormányzati képviselők nem!

Dér Dániel

Megerősödve folytatja tovább a küzdelmet a Mi Hazánk a vendégmunkás-invázió ellen

Dér Dániel

Hagyják abba az adósok kizsákmányolását!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben