Ötmillióra bünteti a házelnök Novák Elődöt a cigánybűnözés említése miatt

Ötmillió forintos bírsággal bünteti Kövér László Novák Elődöt, a Mi Hazánk képviselőjét a cigánybűnözés említése miatt, pedig a szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság a közmédia hasonlóan önkényes tiltása esetében. A házelnök ráadásul a Mi Hazánk Btk.-szigorító törvényjavaslatát is letiltotta hasonló indokolással, így a társadalmat sújtó probléma megoldása helyett polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány.

„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg” – fogalmaz Kövér László Mark Zuckerberg mellé állva, miután a Mi Hazánk alelnöke épp a Facebook önkényes tiltásait, túlhatalmát, s a kormánnyal kötött paktumjából fakadó reklámadó-mentességét kifogásolta: „A Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig. (…) Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy „Cigányok nem léphetnek be!”. A kormányt a kettős mérce jegyében mégis csak az utóbbi zavarja.” Az államtitkári válasz szerint minden rendben van, elég az uniós szabályozás, így zajlott az ötmillióra büntetett interpelláció:

Ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor ennyi erővel politikusbűnözésről és fiatalkorú bűnözésről sem lehetne beszélni, pedig egyik sem általánosító, pusztán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákról, illetve azok visszaszorításához szükséges specifikus megoldási javaslatokról van szó. Kövér László ráadásul letiltotta a cigánybűnözés szót mellőző formában benyújtott törvényjavaslatunkat is, pedig az egy szakmailag alaposan kidolgozott, életmentő indítvány, ezzel a lényegre törő címmel: A „rejtett erőforrások” bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról.

Mi Hazánk Mozgalom

További bejegyzések

Egy éve félholtra vert magyarokat, ma az Európai Parlamentbe készül az olasz antifa!

Dér Dániel

Nyomozást indított a rendőrség a Jobbik jelöltállítási csalása miatt

Dér Dániel

Szentkirályi visszalépésével a fővárosban élő keresztény, nemzeti szavazóknak a Mi Hazánk maradt az egyetlen választás

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben