Öt előadóval bővül a Mi Hazánk értelmiségi holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetem

A Mi Hazánk értelmiségi holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetemen öt új előadót lehet meghallgatni a tavaszi szemeszterben.

Dr. Tóth Máté egyetemi oktató, energiajogász: Nemzet, állam, szuverenitás
Február 15. (csütörtök) 18:00

Máday Norbert író, műgyűjtő: Az 1848-49-es szabadságharc fegyverei
Március 21. (csütörtök) 18:00

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója: Identitás és jövőképesség
Április 11. (csütörtök) 18:00

Dr. Csókay András idegsebész: Krisztus a tudomány megváltója
Május 16. (csütörtök) 18:00

Dr. Gulyás László történész professzor: A 20. századi magyar történelem kulcspontjai
Június 20. (csütörtök) 18:00

Korábbi előadóink: Ábrahám Barnabás, Bakay Kornél, Bedő Imre, Bogár László, dr. Borbély Zsolt Attila, dr. Borvendég Zsuzsanna, dr. Csath Magdolna, dr. Csókay András, Dérer Zsolt, dr. Drábik János, dr. Gulyás László, dr. Héjj Andreas, Jelenczki István, Kassai Lajos, Király Roland, dr. Letoha Tamás, Máday Norbert, Mónus József, Pap Gábor, dr. Papp Lajos, dr. Pécsi Rita, Pongrátz András, dr. Popély Gyula, dr. Raffay Ernő, Rozgics Mária, Schittl Eszter, Simó József, Szakács Árpád, dr. Téglásy Imre, dr. Tóth Máté, Varga István, Vékony Csongor, Vukics Ferenc, Woth Imre.

Korábbi előadások videói: https://mihazank.hu/a-fekete-istvan-szabadegyetem-korabbi-eloadasainak-videoi

Az előadások nyilvánosak és ingyenesek, helyszínük: Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 96. (a Mi Hazánk központi irodája).

A Mi Hazánk Mozgalom azzal a céllal alapította a Fekete István Szabadegyetemet dr. Popély Gyula történész, az MTA doktora vezetésével, hogy minden tudásvágytól vezérelt honfitársunk részt vehessen olyan színvonalas előadásokon, amelyek az egyre súlyosabban fogyatkozó magyarság megmaradásának, gyarapodásának, kulturális értékei bemutatásának, nemzeti öntudata megerősítésének szolgálatától vezéreltek.  A szocializmus kulturális tilt-tűr-támogat felosztási rendszerét felváltotta a neoliberalizmus társadalomromboló folyamata, a cenzúra pedig még az interneten is aggasztó mértékben van jelen. A valódi őstörténetünk feltárásától-bemutatásától kezdve az elhallgatott nemzeti diadaljainkon (pl. pozsonyi csata és Rongyos Gárda) át a rádiókból kirekesztett nemzeti rockig számos olyan kulturális terület van, melyet a magyar állami kutatás- és oktatáspolitika, filmtámogatási és hasonló rendszerek nem kezelnek méltóképpen. A neoliberalizmus kulturális hegemóniájával szemben kulturális szabadságharcot hirdetve célunk a jövőtervezés, a magyar tapasztalat és nemzeti hagyomány modern, tudományos ötvözésével megvalósított, szellemi síkon történő támogatás a sikeres magyar megoldások kibontakozása érdekében. Értelmiségi holdudvarunknak kívánunk nyilvánosságot, méltó közeget teremteni gondolataik bemutatására a Fekete István Szabadegyetem szerény lehetőségei által, a szabad gondolkodóknak egy nemzeti gyűjtőhelyet, intellektuális menedéket nyújtva.

Novák Előd
országgyűlési képviselő, a Fekete István Szabadegyetem főszervezője

“>

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Titkok a szűrővizsgálatok mögött: Magyarország az amerikai tőzsdén?

Dér Dániel

A Mi Hazánk elmúlt 1 éve 10 percben

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben