Országos óriásplakát-kampányt indít a Mi Hazánk Mozgalom a túlzott lezárások ellen, és tiltakozó aláírásgyűjtést folytatunk a www.mihazank.hu/lezarasellen oldalon, hogy társadalmi nyomással tereljük a kormányt a mielőbbi, észszerű nyitás felé az időhúzást szolgáló nemzeti konzultáció helyett, mely a Fidesz számára kényes kérdéseket kerüli.

Miközben kormányközeli érdekeltségekbe tartozó kaszinók nyitva lehetnek, múzeumokba és könyvtárakba tilos járni, ahogy állatkertekbe és vadasparkokba is. Nyomozás indult ellenem a 60 km-es, hagyományosan éjszakai kitörés túra teljesítése miatt is, ahogy Dúró Dórát is megbüntették, mert futni merészelt este gyerekfektetés után. Ezek a korlátozások ugyanolyan kontraproduktívak, mint a 19 órai boltzár, amely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók. Elég volt a lezárásokból, elég volt a kijárási tilalomból!

A Mi Hazánk mint lezárásellenes párt szerint nemcsak az életévek, hanem az életminőség is számít, avagy kultúra nélkül mennyit ér egy élet? Nemcsak kenyérrel él az ember, ezért a tiltás helyett a tűrt kategóriába kérjük átsorolni a normális esetben inkább támogatandó múzeumokat, könyvtárakat, színházakat, mozikat, állatkerteket, vadasparkokat, uszodákat, edzőtermeket és a stadionokat, sportcsarnokokat, vendéglátóhelyeket is. Akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét! Miért jobb, ha az emberek múzeumok helyett pl. IKEÁ-ba és plázákba járnak kikapcsolódni? Azokra ugyanis semmilyen létszámkorlátozás sem vonatkozik, a multik legnagyobb örömére, míg a hazai kisvállalkozások jelentős része a csőd szélére került.

Gigantikus kiadások vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt.

A Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen. Legyen joga mindenkinek dönteni! Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat!

A lezárásellenes óriásplakát-kampányt minden megyében megkezdte a Mi Hazánk, mely várja a céltámogatásokat a https://mihazank.hu/tamogatas oldalon, egy óriásplakát kéthetes bérleti díja 30 ezer forint.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke

X