Nyomozást indított a rendőrség a Jobbik jelöltállítási csalása miatt

Nyomozást indított a rendőrség a Jobbik jelöltállítási csalása ügyében választás rendje elleni bűncselekmény miatt, az ajánlóíveket is lefoglalva. Az egyik elkövető nem más, mint a Jobbik kispesti elnöke, a politikusbűnözővé vált Lázár Tamás, aki a szivárványkoalíció tagjaként a nagyrészt fővárosi tulajdonú Nagybani Piac felügyelő bizottsági elnöke, akinek leváltására szólítja fel a Mi Hazánk Karácsony Gergelyt, hiszen októberig még hivatalban maradna.

A kamupártok mellett az egykor valós támogatással rendelkező pártok (pl. a Jobbik) szoktak élni a politikusbűnözésnek azzal a formájával, hogy törvénytelenül – jellemzően korábbi választásokról – rögzített adatbázisból hamis ajánlást adnak le a választópolgárok nevében, ez azonban könnyen ellenőrizhető utólag a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

Többek közt Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk kommunikációs igazgatójának Kispesten élő testvére is élt ezzel az online ellenőrzési lehetőséggel, s meglepődve tapasztalta, hogy ott szerepelt ajánlása a Jobbiknál, pedig valójában nem írt alá nekik, hiszen csalódott bennük. Miután feljelentést tett, a BRFK Gyorskocsi utcai épületében kihallgatták a rendőrök, ekkor derült ki, hogy a lefoglalt EP-ajánlóív gyűjtője nem más, mint az említett Lázár Tamás kispesti Jobbik-elnök. A felelősség tehát egyértelmű, az aláírást gyűjtők normális esetben elkérik az ajánló lakcímkártyáját, ehhez joguk van, másként nem is lehetne felvezetni az ívekre az adatokat. Itt azonban nem ez történt, a korábbi támogatók adatait törvénytelenül használta fel az egykor jobboldali párt, az aláírást pedig ráhamisították az ívekre, ami a szervezett politikusbűnözés iskolapéldája.

Többen is jelezték nekem, hogy azt a választ kapták, hogy a Mi Hazánk mellett a Jobbik ajánlóívein is szerepelnek az adataik, miközben évek óta megszüntettek minden kapcsolatot a balliberálissá vált párttal. A nyomozó azt mondta Kisberk Szabolcs testvérének, hogy nagyon sok hasonló ügyük van, a sértett több száz ajánlóívet látott nála. Hetek óta, többszöri írásos kérésünk ellenére hiába várjuk a rendőrség válaszát, hogy pontosan hány eljárás indult, s mely pártok érintettek még, de bízunk a politikusbűnözők felderítésében, ehhez buzdítjuk is az állampolgárokat ajánlásaiknak a valasztas.hu oldalon való, gyors ellenőrzésére.

 

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke

További bejegyzések

Egy éve félholtra vert magyarokat, ma az Európai Parlamentbe készül az olasz antifa!

Dér Dániel

Szentkirályi visszalépésével a fővárosban élő keresztény, nemzeti szavazóknak a Mi Hazánk maradt az egyetlen választás

Dér Dániel

Kubatov bűnözői ellen félmilliós nyomravezetői díjat tűzött ki a Mi Hazánk

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben