Nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a Mi Hazánk a szexuális bűnözőkről – ismertette csütörtöki sajtótájékoztatóján Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője.

A képviselő ismertette, hogy közel két és fél éve húzódik az a büntetőeljárás, melynek során az előzetes letartóztatásból kiengedték azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hat kiskorú sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket. A bíróság háziőrizetbe helyezte a férfit az érintett szülők tiltakozása ellenére. Ráadásul a vádlott az egyik kiskorú áldozat közvetlen szomszédságában lakik.

A Mi Hazánk Mozgalom véleménye szerint az ilyen és ehhez hasonló szexuális bűncselekmények elkövetőit (a kémiai kasztráció bevezetése mellett) egy nyilvános, mindenki számára elérhető adatbázisban kell nyilvántartani, melyben a szükséges információk között a nevük és címük is szerepelne.

Dr. Fülöp Erik bejelentette, hogy több felvetést is eljuttatnak a pedofília visszaszorítása és büntetése érdekében a kormányzatnak. A Mi Hazánk képviselői az országgyűlés tavaszi ülésszakában jogszabálymódosítást nyújtanak be a nyilvános adatbázis létrehozása érdekében, s bíznak benne, hogy minden parlamenti képviselő, párthovatartozás nélkül támogatni fogja a javaslatot.

mihazank.hu

X