„Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását – havi egymillió heti egy munkanapért” – ezzel a címmel hívtam fel a figyelmet a jéghegy csúcsára a DK fővárosának minősülő Újbudán, majd e sajtótájékoztatóm után 3 nappal végre nyilvánosságra hozták az egy hónapja hiába kért szerződést és annak módosítását, ugyanis a lelepleződés után félmillió forinttal csökkentették a még így is pofátlan megbízást: https://kozigazgatas.ujbuda.hu/gazdalkodasi-adatok-uvegzseb/szerzodesek-netto-5-millio-ft-felett-2

Titkosítja a kényes szerződéseket a polgármesteri vezetés a DK fellegvárában, s még a képviselői iratbetekintési jogomat sem biztosítják, közben pedig volt képük egy ún. átláthatósági megbízottal szerződni több mint egymilliós havi díjazással átláthatatlan tanácsadásra. A Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöke párhuzamos újbudai közmegbízatásának szerződését nem közölték az ujbuda.hu-n, és hiába kértem sajtótájékoztatóm előtt 25 nappal írásban is az önkormányzattól, ahogy hiába kérdeztem magától Nagy Zoltán átláthatósági megbízottól is az őt bemutató képviselő-testületi ülésen három felszólalásban is (https://onkormanyzati.tv/bp11/2020_junius_25/1?pos=10729&letolt?&type=1&w=530&h=330&agendas) fizetésének pontos mértékéről, vagyonnyilatkozatának nyilvánosságáról és email címéről, semmilyen érdemi választ nem adott az átláthatósági megbízott, tehát csak kifizetőhelynek használja Újbuda önkormányzatát a Transparency International, gátlástalanul titkosítva még saját közmegbízatásait is. Bár a Mi Hazánk Mozgalomnak sikerült most a szerződést nyilvánosságra hozatnia, és a megbízási díjat megfeleznie, de még így is több mint félmillió forintot kap havonta bármilyen kézzel fogható eredmény nélkül, miközben az átláthatósági biztos vagyonnyilatkozata és email címe sem nyilvános, és szó nélkül hagyja a polgármesteri titkosításokat is, melyeket az őt bemutató képviselő-testületi ülésen jelenlétében is hiába panaszoltam.

Írásban tagadta meg tőlem László Imre polgármester azoknak a számoknak a kiadását is, melyeket szintén közpénzből kifizettek kabinetfőnökének, Lakos Imrének az egyhavi munkájáért és pofátlan végkielégítéseként, mivel egy hónap után kirúgta őt, miután e politikusbűnöző leváltását szorgalmaztam többször is.

A másik DK-s politikusbűnöző, a már 2010 előtt is jogerősen elítélt Czeglédy Csaba is tízmilliókat zsebelhet be Újbudától továbbra is, hiszen csak szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, a Jobbik és az LMP, amikor előterjesztésemre szerződést bonthatott volna az önkormányzat, azt már nem támogatták. Hiába próbáltam iratbetekintési jogommal élni Czeglédy munkájával kapcsolatban, megtagadták azt, a milliós megbízásokért cserébe járó beszámolókat titkosítják, nyilván annyira szégyellik az alibimunkát. December 16. óta háromszor kértem az önkormányzati vezetéstől írásban hiába, hogy az ügyvédi irodával kötött szerződésekben említett, a minden hónap 5. napjáig elkészítendő beszámolókat hozzák nyilvánosságra, vagy legalább küldjék el nekem mint képviselőnek, de mindig kifogásokat keres a balliberális vezetés, s megtagadja a nyilvánosságra hozatalt, sőt a képviselői iratbetekintést is nekem.

Novák Előd – újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke

 

 

X