Minden ötödik fiatal szorong és boldogtalan a vírushelyzetben, derült ki az Európai Bizottság kezdeményezte öt gyermekjogi szervezet által indított online felmérésből, amiben több mint 10 ezer fiatal vett részt.

A fiatalok 80%-a nehezen élte meg az elmúlt egy év körülményeit, amelynek fő oka, a kevés mozgás és az online világban eltöltött idő, ami káros egészségügyi következményekkel jár.

A fiataloktól a valódi közösségi életérzést veszi el a koronavírus. A legszebb éveket, amik soha nem pótolhatók, ezért a Mi Hazánk Ifjai differenciáltan kezelné a védekezést:

– a veszélyeztetett korosztályokkat (idősek, krónikus betegek) kellene elsősorban védeni, velük kapcsolatban van értelme a korlátozó, lezáró intézkedéseknek
– a szabadtéri programokat nem korlátoznánk, így helyt adnánk az egyéni és csapatsportoknak egyaránt
– az este 8 órai kijárási tilalomra semmilyen épeszű magyarázat nincs, azzal csak összezsúfoljuk a munka után boltokban vásárlókat
– a rendszeres testmozgás erősíti immunrendszerünket, így ellenállóbbá válunk a megbetegedésekkel szemben, ezért a konditermek, uszodák kinyitását kezdeményezzük.
X