Szigorú járványügyi korlátozásokkal megtartható a Mi Hazánk augusztus 20-i családi napja pl. a futóversenyekhez vagy a Székesfehérvári Királyi Napokhoz hasonlóan, ugyanis az ilyen típusú szabadtéri rendezvények óvintézkedésekkel megrendezhetők a hatályos szabályozások szerint. A mozgalom augusztus 20-i eseménye a budapesti Bikás parkban a tavalyihoz képest nagyobb területen, szellősebben lesz, rendezvénysátor nélkül (a korábbi évektől eltérően most teljesen szabadtéri eseményként), s felkérjük a részvevőket a szükséges távolságtartásra, a kézfogás mellőzésére, illetve a szervezők által kihelyezett kézfertőtlenítők használatára – tájékoztatott Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, a rendezvény főszervezője. 

Sok más rendezvényhez hasonlóan a Mi Hazánk családi napja sem tartozik a 285/2020. korm.-rendelet hatálya alá, mely a benne hivatkozott 23/2011. korm.-rendelet 1. § (2) szerint nem alkalmazandó a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényekre (az aug. 20-i eseményünk bejelentését és programját a rendőrség tudomásul vette, a BRFK-val az egyeztető tárgyalás is sikeresen megtörtént). A rendelet ráadásul csak a “zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény” esetén alkalmazható, a Mi Hazánk Mozgalom családi napja pedig “főszolgáltatásként” politikai tartalmat nyújt a színpadon (pl. a pártelnök egyórás előadását), másrészt családi (főként gyermekeknek szóló) programok vannak kiemelten, s csak harmadsorban, mellékesen koncertek. Kérjük, kövessék nyomon a helyszíni óvintézkedéseket, előírásokat! – hívta fel a figyelmet Novák Előd.

A Mi Hazánk Mozgalom augusztus 20-ai rendezvénye egy családi nap lesz ingyenes koncertekkel a 4-es metró Bikás parki kijárata mellett 9-20 óráig.

Ingyenes gyerekprogramok: ugrálóvárak, kisvonat, héliumos lufi (az első száz gyereknek), lufihajtogató bohóc, népi játékok, kézműveskedés, jurtaállítás, gyermekíjászat, óriás sakk és amőba, XXL csocsó, motorozás, állatsimogatás, pónilovaglás ingyen!

9:00: reggeli: az első száz érdeklődőt szalonnás rántottával várja Dúró Dóra. Beszélgessen a Mi Hazánk vezetőivel és országgyűlési képviselőivel a terített asztaloknál!
10:00: Buborék együttes gyerekkoncertje
11:00: a Fekete István Szabadegyetem előadása (dr. Popély Gyula, Raffay Ernő, Szakács Árpád): Elmulasztott revíziós lehetőségek a rendszerváltás óta. Házigazda: Novák Előd
12:00: Toroczkai Lászlót Kisberk Szabolcs kérdezi
13:00: Hunkun táncegyüttes
13:30: a Forte Kutyaiskola bemutatója a Szurkolók az Állatokért mozgalommal és dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselővel
14:00: Fekete László és családjának erőművészeti bemutatója
15.00: Örökség-koncert
16.32: Romer + Vári Kovács Péter
18.00: Nemzeti Hang

Egész nap kirakodóvásár, kézművesek, meleg ételek, hideg italok (árusok jelentkezhetnek: [email protected]). A jó hangulatról Waszlavik László is gondoskodik. Toborzó sátorral lesz jelen a Mi Hazánk Mozgalom, a Mi Hazánk Ifjai, a Mi Hazánk Nyugdíjasai és a Zöld Hazánk. Baba-mama sátorban szoptatási és pelenkázási lehetőség. A rendezvényt esőben is megtartjuk. Mindenkit szeretettel vár a szervező Mi Hazánk Mozgalom!

mihazank.hu
X