Újabb szintet lépett az ukrán-orosz konfliktus az elmúlt napokban. Dróntámadások sorozatát hajtották végre feltehetően ukrán részről orosz olajfinomítók és határmenti településekkel szemben. Gyermekeket kellett evakuálni, így egyértelmű, hogy a támadások a civil lakosságot is érintik. Az Amerikai Egyesült államok érdekeit szolgáló Európai Unió Ukrajna kifogyhatatlan támogatásával a háború elhúzását és eszkalációját támogatja az európai lakosság pénzéből.

Mára világossá vált, hogy a békét nem fegyverekkel, hanem a háborúzó felek tárgyalóasztalhoz ültetésével lehet elérni. Az ukrán dróntámadásos provokáció pedig csak további olajat önt az így is nagy lángokban égő konfliktus tüzére.

A nyugati pénzből kitömött ukrán hadsereg mellett mára olyan partizán csapatok mélyítik tovább a konfliktust, akik nem riadnak vissza a most elkövetett orosz területen történt támadásoktól sem.

A Mi Hazánk Mozgalom a háború kezdetétől következetesen a tárgyalásos béke pártján áll. Azt gondoljuk, hogy ennek elérése érdekében minden fegyverszállítást és pénzügyi támogatást meg kell szüntetni. Amennyiben az ukránok tovább provokálják a világ legnagyobb atomhatalmát, ez a konfliktus egyenes út lesz a harmadik világháború felé, ezért hazánk ebben konzekvens kell, hogy legyen, semmilyen módon nem támogathatja a provokátorokat!

A Mi Hazánk felszólítja a kormányt, hogy ítélje el az egyértelmű provokációt, mely elmélyítheti és kiszélesítheti a fegyveres konfliktust!

Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke

 

X