Korábban is felhívtuk már a figyelmet arra, hogy az állami vállalatok dolgozóinak (Posta, MÁV, Volán, vízügyben és energiaellátásban dolgozók) bértárgyalása január óta egy helyben toporog, az érintett szakszervezetek nem kaptak választ arra sem, mikor sikerül érdemben a kérdést rendezni. A posta esetében azonban újabb fejlemények történtek, de nincs benne sok köszönet.

A bértárgyalások végre elkezdődtek, de a béremelésről nem esett szó, egész pontosan csak az éves egyszeri juttatásra kaptak konkrét ajánlatot a szakszervezetek, de az alapbér emelésére nem. Mivel a postások idén még semmilyen plusz juttatásban nem részesültek, és a munkáltatótól kapott javaslat egyben a munka szokásos év végi elismerését is jelentő keret, az érdekvédők elégedetlenek, mert attól tartanak, ezzel az ajánlattal le is tudhatja a Posta az első félév elmaradt béremelésének kompenzációját, fogalmaz a postai szakszervezet.

Az ajánlatot egyelőre értékelik a postai érdekvédők, de szinte biztosra vehető, hogy nem fogják elfogadni. Ezt a Mi Hazánk Mozgalom teljes mértékben megérti, egyúttal teljes mellszélességgel kiáll a postai dolgozók mellett, elfogadhatatlannak és méltatlannak tartja, ahogy velük bánnak évek óta, s ígéretet tesz arra, hogy a tőle telhető maximumot megteszi  ügyük előmozdítása érdekében. Megbecsülést a magyar postásnak!

Lantos János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje, volt postai dolgozó

X