A Mi Hazánk Mozgalom jobboldali ellenzéki pártként mind a 106 választókerületben indít saját, önálló, egyéni jelöltet a 2022-es országgyűlési választáson. Pár héttel ezelőtt meg is kezdték a képviselőjelöltek bemutatását, ezúttal Komárom-Esztergom megye volt soron.

A megyeszékhelyen, Tatabányán Boda Bánk László megyei elnök, a város mi hazánkos önkormányzati képviselője méretteti meg magát, míg Komárom-Esztergom megye 3-as választókerületében (Komárom, Oroszlány és térsége) Ábrahám Barnabás történész, publicista. A jelölteket Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke mutatta be.

Boda Bánk László hosszú politikai múlttal rendelkezik, önkormányzati képviselőként a mérleg nyelve szerepét tölti be a tatabányai testületben. Kiemelte, hogy nem csak országosan, de helyi szinten is rendkívül nagy szükség van a harmadik útra, hiszen városi viszonylatban is többször előfordult már, hogy a balliberálisok inkább választották a Fidesszel való egyezkedést, semmint meghallgatták volna a valóban ellenzéki szerepet betöltő Mi Hazánk Mozgalom hatékony javaslatait.

Ábrahám Barnabás a személyes kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta egy olyan atomizálódó világban, ahol lassan a közösségi platformok, a technika helyettesít mindent. A kampány során minél több emberhez szeretne személyesen eljutni és minden jelentős problémát meghallgatni, majd megoldási javaslatot találni rá. Rámutatott, hogy az országos trendnek megfelelően a 3-as választókerület számos területén rossz minőségűek az utak, Komáromban, illetőleg Környén pedig sürgősen elkerülő utat kellene építeni a településeken észlelhető elviselhetetlen és életveszélyes forgalom miatt. Oroszlányon és több kistelepülésen is élesednek az etnikai konfliktusok, megnehezítve a magyar emberek mindennapjait, Komáromban pedig a felduzzasztott ipari park által odacsábított nagyszámú vendégmunkás és az egyre több dél-koreai okoz kellemetlen atmoszférát a város lokálpatriótáinak.

A jövőre esedékes országgyűlési választáson jelen állás szerint három komolyan vehető listából válogathatnak a szavazók. Így a Fidesz és a balliberális szivárványkoalíció mellett a Mi Hazánk listájára is lehet majd szavazni a 106 egyéni jelölt mellett. Az elkövetkezendő hetekben pedig folytatódik a párt képviselőjelöltjeinek bemutatása.

X