Egy öt gyermekét becsületesen nevelő család fordult a Mi Hazánkhoz segítségért, mert az egyik követeléskezelő cég – az OTP Faktoring – augusztus elején ki akarta lakoltatni őket. A család évekkel ezelőtt devizahitelt vett fel, amelyet fizettek is amíg bírták. Többször próbáltak
megállapodni a behajtó céggel, de nem jutottak egyezségre, végül a végrehajtó elárverezte az ingatlanukat, de még így is több tízmillió forintnyi tartozásuk maradt. Több helyen, hatóságnál is próbáltak lakhatást keresni, de hiába. A behajtó cég közölte velük, hogy kilakoltatja őket, verbális erőszakos ráhatással és fenyegetéssel aláíratták a családdal, hogy hozzájárulnak a saját kilakoltatásukhoz. Mindezt a kilakoltatási moratórium alatt, akkor amikor erre semmi joga nincs a követeléskezelőnek. Ahhoz pedig pláne nincs joguk, hogy családokat félelembe tartsanak és félrevezessenek! A családot tanácsokkal és dokumentumokkal láttuk el, így végül sikerült meghiúsítani a kilakoltatást.
A Mi Hazánk Mozgalom határozott álláspontja, hogy a hiéna módjára viselkedő behajtócégekre mielőbb törvényt kell alkotni, hogy az efféle törvénytelenségek a jövőben ne fordulhassanak elő. Minél előbb fel kell számolni az emberek népnyúzásából élő behajtócégek önkényét!
dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa
X