A Mi Hazánk Mozgalom semmilyen lezárást sem tud támogatni a későbbiekben, mivel a kormány így is eleget ártott a gazdaságnak. Így az országgyűlésben sem fogjuk megszavazni a veszélyhelyzet meghosszabbítását, de követeljük, hogy veszélyhelyzet nélkül is tartsák fent jövő év júniusáig a banki károsultak védelmét a végrehajtási eljárásokban!

Ahogy a törlesztési moratórium is különáll a veszélyhelyzet meglététől, úgy a kormány a végrehajtásokra vonatkozóan is tudna határozni önállóan. Több végrehajtási cselekmény is szünetel jelenleg a veszélyhelyzet miatt, mint pl.: kilakoltatás, új ingatlanra vonatkozó árverés kitűzése és egyéb eljárási cselekmények, amelyeket a Mi Hazánk a továbbiakban is fenntartana olyan végrehajtási ügyekben, amelyek mögött banki hitelszerződés lapul. Legyen az devizahitel, forint alapú hitel vagy bankkártya hitel. Mivel a jogos követelést meg kell fizetni így más jogcímből fakadó követelésekre ez nem vonatkozna, például gyermektartásdíj, magánszemélyek közötti kölcsönök, vállalkozások irányába mutatott tartozás, stb.

A kormány ne az országot készüljön leállítani, hanem veszélyhelyzet nélkül is álljon az emberek oldalára, szemben a hiéna módjára viselkedő behajtó cégekkel, népnyúzó végrehajtókkal és a járványból is hasznot húzó bankokkal! Ezért a Mi Hazánk Mozgalom határozottan követeli, hogy veszélyhelyzet nélkül is legyen kilakoltatási moratórium és minden olyan egyéb végrehajtási eljárás szüneteljen, amely jelenleg érvényben van olyan ügyek esetében, amely mögött banki szerződés van!

dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje

X