Ingyenes temetést mindenkinek!

Még Romániában is biztosítja az állam mindenki számára a köztemetést, egy bizonyos összeghatárig, amelyből tisztességes körülmények között mindenki el tudja temetni a hozzátartozóját. Magyarországon alapesetben nem jár köztemetés, így a mai temetkezési költségek mellett a hozzátartozó halála nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is elviselhetetlen terhet jelent a legtöbb magyar család számára.

Magyarországon az elhunytat kizárólag akkor lehet közköltségen eltemetni, ha nincs, vagy nem lelhető fel a temettetésre köteles személy, vagy ha nem gondoskodik a temetésről. A korábbi temetési segély pedig 2014-től már csak önkormányzati segélyként igényelhető, és sokszor így nem is kapja meg még a rászoruló sem.

Ezzel szemben a Mi Hazánk Mozgalom határozott álláspontja, hogy az állam kötelessége gondoskodni a temetésről minden magyar állampolgár esetében, legalább a romániaihoz hasonló mértékű összeghatárig, a magyar gazdaság teljesítményéhez igazítva, amelyet mi jelenleg 600 ezer forintban határoztunk meg. Az erről szóló törvényjavaslatot a Mi Hazánk parlamenti frakciója benyújtotta az Országgyűlésnek.

További bejegyzések

Megvédjük a turult!

Dér Dániel

A WHO kiszolgálása: kötelező szűrővizsgálat lesz

Dér Dániel

Toroczkai Orbánnak: „Milyen háttéralkut kötött a kormány a Metával?”

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben