Íme a Fekete István Szabadegyetem következő fél évi előadásai

A Mi Hazánk Mozgalom azzal a céllal alapította értelmiségi holdudvarából a Fekete István Szabadegyetemet, hogy minden tudásvágytól vezérelt honfitársunk részt vehessen olyan színvonalas előadásokon, amelyek az egyre súlyosabban fogyatkozó magyarság megmaradásának, gyarapodásának, kulturális értékei bemutatásának, nemzeti öntudata megerősítésének szolgálatától vezéreltek – tájékoztatott Novák Előd, a Fekete István Szabadegyetem főszervezője.

Eddig előadást vállalt: Ábrahám Barnabás, Bakay Kornél, Bogár László, Borvendég Zsuzsanna, Dérer Zsolt, dr. Drábik János, Jelenczki István, Kassai Lajos, Király Roland, Mónus József, Pap Gábor, dr. Papp Lajos, dr. Popély Gyula, dr. Raffay Ernő, Rozgics Mária, Schittl Eszter, Simó József, Szakács Árpád, dr. Téglásy Imre, Varga István, Vékony Csongor, Vukics Ferenc, Woth Imre.

2023. február 9. (csütörtök) 18 óra:
Borvendég Zsuzsanna történész, író: A kommunista hálózatok

2023. március 23. (csütörtök) 18 óra:
Kassai Lajos lovasíjász: Hagyomány és modernitás

2023. április 13. (csütörtök) 18 óra:
Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója: Szívhang – Életvédelem – Hogyan tovább?

2023. május 11. (csütörtök) 18 óra:
Király Roland, a Magyar Családellátó alapítója: Önellátás avagy kiút az önámításból?

2023. június 8. (csütörtök) 18 óra:
Ábrahám Barnabás történész, a Kuruc.info munkatársa: Népbírósági koncepciós perek a Horthy-kori magyar elit ellen

A szabadegyetem székhelye (az előadások helye): Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 96.

A Fekete István Szabadegyetem igazgatója: dr. Popély Gyula történész, az MTA doktora

Az előadások nyilvánosak és ingyenesek.

A Fekete István Szabadegyetemre azért is szükség van, mert a szocializmus kulturális tilt-tűr-támogat felosztási rendszerét felváltotta a neoliberalizmus társadalomromboló folyamata, a cenzúra pedig még az interneten is aggasztó mértékben van jelen. A valódi őstörténetünk feltárásától-bemutatásától kezdve az elhallgatott nemzeti diadaljainkon (pl. pozsonyi csata és Rongyos Gárda) át a rádiókból kirekesztett nemzeti rockig számos olyan kulturális terület van, melyet a magyar állami kutatás- és oktatáspolitika, filmtámogatási és hasonló rendszerek nem kezelnek méltóképpen. A neoliberalizmus kulturális hegemóniájával szemben kulturális szabadságharcot hirdetve célunk a jövőtervezés, a magyar tapasztalat és nemzeti hagyomány modern, tudományos ötvözésével megvalósított, szellemi síkon történő támogatás a sikeres magyar megoldások kibontakozása érdekében. Értelmiségi holdudvarunknak kívánunk nyilvánosságot, méltó közeget teremteni gondolataik bemutatására a Fekete István Szabadegyetem szerény lehetőségei által, a szabad gondolkodóknak egy nemzeti gyűjtőhelyet, intellektuális menedéket nyújtva.

További bejegyzések

Expedíciós háborúk szolgálatában a Zrínyi nevétől megfosztott honvédelmi program

Dér Dániel

Budapest a mi fővárosunk – a Mi Hazánk bemutatja városvédelmi és -fejlesztési programját

Dér Dániel

Egész parlamenti frakciójának kiirtásával fenyegették meg a Mi Hazánkat Ukrajnából

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben

X