A Kerepesen történt, lövöldözésbe torkolló, száz fős tömegverekedés után alig két héttel Kispesten vertek ájultra a cigányok egy hétgyermekes családanyát. Ide is rendőrök tucatjainak kellett kiérkeznie, hogy meg tudják fékezni az elkövetőket. Az áldozat “bűne” mindössze az volt, hogy nem tudta több napon keresztül hallgatni a szomszédban bömbölő zenét és megkérte, hogy vegyék lejjebb a hangerőt. Ez a probléma nem egyedi, hiszen mára hazánk számos településén kialakult egy olyan szubkulturális réteg, amely nincs tekintettel a szomszédokra, nem tolerálja azok pihenési szándékát, ha pedig szólnak nekik, akkor erőszakkal válaszolnak. Tavaly például Jászapátiban is azért lincseltek meg kis híján a cigányok egy családapát, mert szólni mert a hangos zenehallgatás miatt.

Megdöbbentő, hogy a hírek szerint a szomszédok közül a támadás előtt többen és többször is jelezték a rendőrségnek a hangoskodást, de nem történt számottevő intézkedés.

A Mi Hazánk álláspontja továbbra is határozott: csak akkor fognak az ilyen cselekmények befejeződni, ha a hatóságok a lehető legszigorúbban lépnek fel az elkövetőkkel szemben, a bíróság pedig példás büntetést szab ki ezekre a bűnözőkre.

A Mi Hazánk kispesti elnöke Tóth Zoltán és választókerületi elnöke Vékony Csongor kérdéssel fordult Plánk Róbert ezredeshez, a XIX. kerületi  Rendőrkapitányság vezetőjéhez:

Tisztelt Plánk Róbert ezredes úr! 


Pünkösd vasárnap cigány szomszédai vertek ájultra egy hétgyermekes családanyát Budapest XIX. kerületében. A támadó család több napos bulit tartott az udvaron, ahol rengeteg vendég és élőzene is volt. A szomszédok közül többen is azt mondták, bejelentést tettek a rendőrségen a hangos zene miatt, de nem történt semmi, a kerületi kapitányság járőrei nem intézkedtek érdemben. Ezért a későbbi sértettek átmentek szólni, hogy halkítsák le a zenét, ekkor verték össze őket.

A Mi Hazánk helyi és választókerületi elnökeként szeretnénk választ kapni az alábbi kérdésekre:

– A lakossági bejelentések alapján milyen rendőri intézkedések történtek a bántalmazás előtt? – – Ha valóban nem történt érdemi intézkedés, miért nem? 
– Indult-e bármilyen belső vizsgálat az intézkedést elmulasztó rendőrök ellen?
– A bántalmazás után milyen rendőri intézkedések történtek?
– Vettek-e őrizetbe bárkit az elkövetők közül? Ha igen, hány főt? Kezdeményezték-e az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatását?
– Jelenleg milyen bűncselekmény gyanújával folyik nyomozás az ügyben, és van-e már gyanúsított?
X