Géber József, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje december 23-án sikeresen leadta a polgármesteri jelöltségéhez szükséges ajánlóíveket, így hivatalosan is indulhat a január 26-án esedékes győri polgármester választáson.

Keressük egymást, legyen rend és tisztesség Győrben is! 🇭🇺

Géber József bemutatkozását alább olvashatják:

· Győrben születtem 1969-ben és itt a ménfőcsanaki városrészben élek ma is, feleségemmel, és 3 gyermekemmel.

· Eredeti végzettségem Általános ápoló és asszisztens.

· A katonaság után (búvár-, teherautósofőr-, páncélos és ejtőernyős, mélységi felderítő képzés) 1994-ben a pécsi JPTE BTK Néprajz Szakára felvételiztem. Mellette könyvtárosként és néptáncoktatóként dolgoztam. Fél évig a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem néprajzos kurzusait is hallgattam, és kollégákkal gyűjtőutakon jártuk be a Mezőség falvait.

· Titkára vagyok az Országos Erdészeti Egyesület Győri Magánerdőgazdálkodási és Környezetvédő Helyi Csoportjának. Erdőgazdálkodóként saját és osztatlan közös erdőket irányítok.

· Szüleim és őseim révén belenőttem a kertészkedésbe, önellátással igyekszem megtámogatni a család költségvetését (zöldség, szőlő, gyümölcs, baromfi, tej, hús).

· Néprajzosként először a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban dolgoztam, utána és azóta a Felpéci Tájház néprajzos és múzeumpedagógiai teendőit látom el.

· Felkérésre hagyományos vőfélyként irányítom a lakodalmakat.

· A népi írók olvasása, az egyetemi évek alatt prof. Andrásfalvy Bertalan és szellemi körének hatása érlelte meg bennem, hogy a közösségért mindig tenni kell, és nekünk kell tenni.

· Négy év múlva igazi függetlenként indultam.

· 2019. októberében feleségemmel újfent vállaltuk a megmérettetést, maradván a jobb oldalon, a Mi Hazánk színeiben.

Mi Hazánk Mozgalom

 

X