Meddig kell tűrni, hogy Magyarországon lincselési kísérletek legyenek? Ezúttal egy 70 éves idős embert támadtak meg Ózdon, aki traktorjával munkából tartott hazafelé. Az idős férfi egy utcai ballagási buli mellett haladt el járművével, ahol hangjelzéssel próbálta figyelmeztetni az ott mulatókat. Ezt követően támadták meg, bántalmazták és a traktorban is súlyos károkat okoztak. Ki kell mondani, hogy Magyarországon sajnos kialakult egy olyan szubkulturális közeg, ahol a vélt vagy valós problémák megoldásának nem a párbeszéd, hanem az erőszak az eszköze.

A Mi Hazánk Ózdi Szervezete felvette a kapcsolatot a bántalmazott férfi ismerőseivel, hogy informálódjon az esetről és a későbbi következményekről is. Mint kiderült szerencsére a bántalmazott 8 napon belüli sérüléseket szenvedett, köszönhetően barátja gyors segítségének. Felmerül a kérdés, hogy miért csak három rendőrautó érkezett a helyszínre, és miért csak két  embert állítottak elő a bántalmazók közül?

Az Olaszliszkai 2006-os lincselés óta egyetlen kormány sem tartotta fontosnak szigorúbban, akár külön tételként  büntetni a lincselést és annak kísérletét. A Mi Hazánk Mozgalom  2018-ban már törvényjavaslatot  nyújtott be annak érdekében, hogy a lincselés és annak kísérlete, külön büntetési tétel és szigorúbban büntethető legyen. Akkor ezt a Fidesz nem támogatta. Az ózdi eset kapcsán elvárjuk, hogy a törvény teljes szigorával sújtson le az elkövetőkre és újra benyújtjuk a lincselésre vonatkozó törvényjavaslatunkat.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke

X