A Mi Hazánk elnöke beszédében azt emelte ki, hogy az ilyen és ehhez hasonló tüntetéseket a nagyvilágban alapvetően az orosz követségek előtt tartották, de ezzel a rendezvénnyel a jelenlévők egyedül mutatnak rá arra, hogy az éremnek két oldala van. 

 

“A magyar nép ismét bebizonyította, hogy nem lehet hiszterizálni, és igenis van tartása, gerince. Ez a nemzet gondolkodó egyének közössége”

-fogalmazott Toroczkai László. A Mi Hazánk már az alakulásának a napján meghirdette, hogy az északi civilizációt meg kell védeni, ebben a magyarságnak oroszlánrészt kell vállalnia. Ennek a civilizációnak az ukrán és az orosz nép is a része– emlékeztetett a mozgalom vezetője.

Toroczkai leszögezte, hogy a Mi Hazánk a legerősebb ellenzéki párt és egy héttel ezelőtt már ezzel a felhatalmazással jelentették be, hogy itt tüntetni fognak. A Mi Hazánk százezrek véleményét képviseli és száz nap elteltével elég abból, hogy Zelenszkij hamis párhuzammal, történelemhamisítással próbálja belehúzni Magyarországot a háborúba.

“Mi, magyarok 1956-ban egyedül maradtunk, nem követelőztünk, jóllehet mellettünk nem állt ott a fél világ mint most Ukrajna mellett”

– elmékezett vissza a Mi Hazánk frakcióvezetője. Toroczkai visszautalt az 1991-es népszavazásra, amikor a Kárpátalján élők arra szavaztak, hogy önálló területi autonómia valósuljon meg. Ukrajna azóta is a saját népszavazását, a saját törvényeit nézi semmibe. Erről itthon csak a Mi Hazánk beszél, mert a Fidesz gyáva, a baloldal pedig kellőképpen hazaáruló ahhoz, hogy a szájára se vegye a Kárpát-medencei magyarság ügyeit –mondta.

Egyetlen kárpátaljai magyart se vigyenek a frontra. Bármennyire is szeretné a globalista média azt a hírt kelteni, hogy Kárpátalját megtámadták: ez nem igaz. A kárpátaljai magyaroknak jelenleg nem önmagukat kell megvédeni, hanem Donbaszba viszik őket sorkatonának.

“A Mi Hazánk nem feledkezhet meg a magyar testvéreiről, ezért jöttünk ma ide, hogy folytassuk a küzdelmet! Nekünk kell vinni a fáklyát, Magyarország a magyaroké! Vesszen Trianon! Mindent vissza!”

– zárta felszólalását Toroczkai László.

magyarjelen.hu

X