A cigánybűnözés ellen tart erődemonstrációt Jászapátiban július 25-én a Mi Hazánk, a Betyársereg és a Magyar Önvédelmi Mozgalom, de a rendpárti gyűléssel szemben ellentüntetést jelentett be Jászapáti Roma Nemzetiségi Önkormányzata. Szerte az országból mozgósítják, sőt a választásokhoz hasonlóan szállítják is a cigányokat az ellentüntetésükre, melyet a rendőrség tudomásul vett.

A korábban még Jászapáti Cigány Kisebbségi Önkormányzat nevet viselő, de ma már magukat nem kisebbséginek érző szervezettel szemben azt üzeni a Mi Hazánk: nem lehetünk cigányország! Magyarország a magyaroké! A cigányság népességrobbanásával, generációnkénti megduplázódásukkal, a megélhetési gyermekvállalással párhuzamosan fokozódik a cigánybűnözés is, amely ellen zéró toleranciát, csendőrséget, szibériai bérrabtartást és hasonlóan markáns javaslatokat fogalmaz meg a Mi Hazánk Mozgalom.

Csak statikus demonstrációt engedélyezett a rendőrség a Mi Hazánk, a Betyársereg és a Magyar Önvédelmi Mozgalom számára július 25-én 15 órára Jászapáti Vásárterére, betiltva a rendpárti felvonulást a cigánybűnözők érzékenységére hivatkozva minden útvonalon. Láthatóan létrejöttek a gyülekezési no-go zónák hazánkban, ahol nem lehet felvonulni a közbiztonságért, mert az a cigánybűnözőket zavarja. Sőt több statikus bejelentésünkre is tiltással válaszolt a rendőrség, a magunkfajtákat csak a külvárosba engedve, a fideszes polgármester hivatalának közelébe nem. A tiltások Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselőjének nyomására történtek, akinek a kádári időket idéző Facebook-bejegyzése szerint a városközpontban nem tűrhető meg egy ilyen demonstráció. Jellemző, hogy a cigányok városközpontban megtartható rendezvényével szemben nincs fenntartása a Fidesz képviselőjének.

A Jászság fővárosának önkormányzati képviselőjeként, a Mi Hazánk jászsági választókerületi elnökeként Dobrán Gyula és a Mi Hazánk Jászapáti Szervezete hívására, segítségkérésére vállalunk vasárnap szolidaritást a Jászság nyugodt életre vágyó, megfélemlített lakosságával, alapításkori jelszavunk szellemiségében: minden magyar felelős minden magyarért!

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke

X