A már 5%-ra mért Mi Hazánk Mozgalom megerősödésével párhuzamosan egyre durvább a harmadik utas pártot övező elhallgatás. Szinte semmilyen híradás nem volt az immár egyetlen Corvin közi megemlékezésről, pedig idén csak ott szólalt fel 1956-os szabadságharcos, csak ott lépett színpadra külföldi politikus, és csak ott került bemutatásra államfőjelölt is.

A Corvin köz az 1956-os forradalom szíve, a nemzeti ellenállás központja volt, ahol a rendszerváltás óta minden évben több megemlékezést is tartottak, de mostanra csak a Mi Hazánk Mozgalom maradt ott. Beszédet mondott a Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő, Corvin közi szabadságharcos, Pongrátz András, egy 56-ban is használt ágyúval díszlövést is leadva, de a média hallgatott.

A mintegy ezer fős gyűlésen 106 képviselőjelölt is színpadra lépett, a megemlékezők pedig a Corvin köz karéjában is zsúfolódtak. Felszólalt szövetségesünk, Robert Winnicki lengyel parlamenti képviselő, a Nemzeti Mozgalom elnöke, de a média erről is hallgatott, pedig semelyik más rendezvényen nem volt külföldi vendég. Csak a Mi Hazánk mutatta be eddig köztársaságielnök-jelöltjét a néhány hónap múlva sorra kerülő államfőválasztás előtt, de Dr. Popély Gyula felszólalását is elhallgatták az egész rendezvénnyel együtt.

A harmadik erő október 23-i gyűléséről kizárólag a Kuruc.info, a Magyarjelen.hu, a Hunhir.info és némiképp a Telex.hu tudósított, bár utóbbi pl. egy szót sem ejtett Toroczkai László, a Mi Hazánk kormányfőjelöltjének beszédjéről. A teljes kormánypárti, illetve „közszolgálati” média elhallgatta az egyetlen ’56-os szabadságharcos felszólalásának is helyet biztosító október 23-i megemlékezést a pestisracok.hu-tól a TV2-ig, ahogy a Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatóiról, javaslatairól sem tudósítanak soha.

Amelyik médium mégis tudósítana a gyűlésről, annak köszönjük (ahogy a fent említett kivételeknek is), itt a rendezvény vágatlan felvétele:

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke

X