Megdöbbenéssel értesültem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházzal kapcsolatos legújabb hírekről, amelyek szerint többek között emberi test tiltott felhasználása és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok.

Sajnos az elmúlt időszakban ez már a sokadik botrány a kórházban, ami azért is probléma, mert megszűnik a borsodi betegeknek a megyei kórházba vetett bizalma. Az pedig, hogy az emberi test tiltott felhasználásának egyáltalán csak a gyanúja felmerülhet egy állami közintézményben, botrányos. Ráadásul – köszönhetően a miskolci és megyei  kórházösszevonásoknak – az itt élőknek lassan nem marad más lehetőségük, mint a megyei kórház. Ne felejtsük el, a kórházak összevonása már a  szocialista városvezetés idejében 2007-ben elindult, akkor a Diósgyőri kórházat vonták össze a Semmelweis kórházzal, most pedig küszöbön áll az újabb kórházösszevonás.

A Mi Hazánk Mozgalom reméli hogy a hatóságok minél hamarabb fényt derítenek az ügyekre, ugyanakkor úgy tűnik, hogy Magyarországot nem csak a harmadik világból érkező migráció, de a harmadik világra jellemző korrupció is veszélyezteti.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke

X