Utcai demonstrációk sorozatával tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom az ellen, hogy a kormány és a miniszterelnök egyetlen javaslatukat sem támogatta eddig az Országgyűlésben – jelentette be a jobboldali párt elnöke sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László elmondta: október 24-én kezdik meg flashmobjaikat, performanszaikat és félpályás útlezárásaikat. Kiemelte, hogy addig tart ez a sorozat, amíg nem tapasztalnak pozitív elmozdulást a kormányzat részéről.

A frakcióvezető elfogadhatatlannak nevezte a miniszterelnök azon magyarázatát, hogy átfogó tulajdoni kataszter hiányában nem hajlandók vagyonadót kivetni a száz leggazdagabb magyarra, hozzátéve, eközben “a népszámlálás ürügyén egészen elképesztő információkat kérnek” az emberektől javaikról.

A kormány továbbra is védi az oligarchákat, továbbra is védi a multikat – fogalmazott a Mi Hazánk vezetője, a nemzetközi cégek helyett a hazai kis- és középvállalkozások támogatását sürgetve.

Hozzátette, nem hajlandók elfogadni azt, “hogy a mesterséges krízis haszonélvezői továbbra is megússzák a közteherviselést”, ahogy azt sem, hogy a kormányzat a döntései meghozatalát követően rendezzen nemzeti konzultációt adott ügyekben – számol be az MTI.

X