Egészen elképesztő, amit a kormány megenged magának az elmúlt időszakban, hiszen nem elég, hogy elvonta a gépjárműadó eddig a településeken maradt részét, szinte teljesen kivezette az iparűzési adót az önkormányzati költségvetésekből, vagy maximalizálta azok és az önkormányzati bérlakások bérleti díjainak a mértékét, most még a helyi helyhatóságok vagyonára is rá szeretné tenni enyves kezét. – írja Dócs Dávid a Mi Hazánk alelnöke, Cserháthaláp vezetője.

Böröcz László fideszes képviselő előterjesztése a budai várban található értékes lakásokban nyugvó közvagyon kimentésére irányult, ám ha lúd, legyen kövér alapon azt kiterjesztette a teljes önkormányzati bérlakásszektorra.

Dócs szerint az indítvány a lakások értékének töredékéért vásárolhatnák azokat meg a benne élők. Bár a javaslat a budai várra íródott, ahol kormányközeli bérlők lennének helyzetbe hozva, hogy ne legyen ilyen átlátszó az újabb vagyonkimentés, azt a teljes szektor bevonásával kívánták álcázni.

És mielőtt azt gondolnánk, hogy a fenti felsorolás holmi balliberális képzelgés, kormány elleni propaganda, a szomorú tényeket látjuk csak a mérlegen.

A kormány a templom egerévé szegényített önkormányzatok magán vagyonára is szemet vetett, s nem rest még újabb ezer milliárdos hiányt és kárt okozni a települések saját tulajdonában sem.

Az elképesztő és felháborító javaslat pártállástól függetlenül megbotránkoztatta a településvezetőket, és több kormánypárti polgármester is nagyon helyesen nekiment a kormánynak, hiszen őket elsősorban nem a pártfegyelem köti, hanem a településeiken élők képviselete.

Az önkormányzatok elmúlt két évben történő szembetűnő sanyargatása, a városok eltávolodása a kormánytól, könnyen meghozhatják annak jövő évi bukását is.

“Senki ne higgye, hogy a most kákán is csomót kereső baloldali tömörülés a köz vagyonát félti, csupán attól retteg, ha a már-már őket is szégyenbe hozó szabadrablás következtében a kormány a saját telhetetlensége miatt alulmarad a jövő évi választásokon, akkor kevesebb fog maradni nekik.”

 

Ezért a jövő évi választásoknak nem kisebb a tétje annál, hogy ki tudunk-e lépni a 32 éve kitaposott nyomvályúból, vagy haladunk tovább benne a vesztünk felé.

Jövőre a koncért összeállt politikai dögkeselyűk és a totalitárius hatalmat gyakorló narancsbárók vérre menő küzdelméből a sokat sanyargatott magyar nép sehogy nem jöhet ki győztesen.

Az egyetlen megoldás, hogy végre felnövünk a feladathoz, megértjük, hogy az egymást váltogató bukott politikai rendszerek helyett végre egy friss, nemzeti, valóban keresztény és konzervatív képviseletet kell választani maguknak. A magyar nép, a magyar érdek egyedül a Mi Hazánknak fontos! – zárja gondolatait Dócs Dávid.

 

Magyarjelen.hu

X