Reagálás Orbán Viktor sajtótájékoztatójára: a kormány politikája kevés: családtámogatásokat, biztonságot és béremelést követel a Mi Hazánk

A Mi Hazánk szerint az Orbán-kormány politikája kevés: a demográfiai válság fokozódik, miután a cigányság népességrobbanása mellett a középosztályban szinte hatástalanok a családtámogatások, és a béremelések sem tudják megállítani az elszegényedést és az elvándorlást, így Magyarország elnéptelenedik, kiürül, az elmúlt hetek gyilkosságai pedig bizonyítják: rend sincs. Szégyen, hogy magyar honvédjeink Irakban megszállóként közreműködnek, növelve ezzel hazánk terrorfenyegetettségét is, ezért követeljük a magyar katonák hazahozatalát: rájuk a magyar határon van szükség, hogy meg tudjuk állítani a migrációt.

Hazánk legnagyobb problémája a demográfiai helyzet, amelyet nem tudott hatékonyan kezelni az Orbán-kormány: a termékenység ismét csökkent 2019-ben, ezért a Mi Hazánk Mozgalom további családtámogatásokat sürget, hiszen a cigányság körében továbbra is dívik a megélhetési gyermekvállalás, miközben a középosztályban nem történt nagyságrendi előrelépés.

Hiába zeng ódákat a magyar kormányfő a béremelésekről, azok gyakran értéküket vesztették vagy csak látszólagosak voltak, a részben ebből fakadó szakemberhiány pedig magáért beszél számos kulcságazatban, amilyen az egészségügy és az oktatás is.

A Mi Hazánk szerint szigorúbb büntetési tételekkel és például a szibériai bérrabtartás lehetővé tételével kellene fokozni a biztonságot, ami valódi elrettentést jelenthetne a bűnözőknek a jelenlegi wellness-börtönök helyett. A magyar katonáknak pedig a szó szerinti értelemben vett honvédelem kellene hogy feladatuk legyen: megszállóként közreműködni hazájuktól távol nemcsak erkölcsileg védhetetlen, de hazánk terrorfenyegetettségét is növeli.

Dúró Dóra
országgyűlési képviselő
a Mi Hazánk elnökhelyettese

X