Beismerte a kormány, amire a Mi Hazánk két éve figyelmeztetett a Mátrai Erőmű kapcsán

A most bejelentett kormányzati intézkedés – miszerint minél előbb újra kell indítani a Mátrai Erőmű blokkjait – igazolja korábbi aggályainkat, amelyekre mi már 2020. áprilisában rávilágtottunk. A Mátrai Erőmű állami kézbe kerülése előtt ugyanis kérdésekkel fordultunk Palkovics Lászlóhoz, az erőmű, a bányák, és az erre épülő iparágak több ezer dolgozóját illetve a környező települések jövőjét illetően, de néhány nappal az adásvételi folyamat vége előtt még nem tudott válaszolni a kormány a bánya és a dolgozók jövőjével kapcsolatos kérdéseinkre. Idézzük akkori válaszukat: “olyan döntés, amely az erőmű átalakítási folyamatának lépéseihez és azok időbeli ütemezéseihez kapcsolódik csak a tranzakció zárását követően hozható.” Az adásvétel után azonban rögtön elindították az Európai Uniónak és egyéb nemzetközi parancsoknak megfelelve a bányák és az erőmű leállításának, átalakításának megvalósítását.

A Mi Hazánk álláspontja változatlan, az ország önálló energiaellátását és több ezer család megélhetését nem lehet semmilyen érdeknek alárendelni, ezért is üdvözöljük a kormány jelenlegi döntését, bízva abban, hogy a több évtizedig energiát és megélhetést biztosító Mátrai Erőművet nem használják többé politikai játékszerként.

Szajlai János, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök

További bejegyzések

Folytatódik Szegeden a kínai akkumulátorgyár terjeszkedése!

Dér Dániel

Vendégmunkások és büntetett előéletűek is honvédek lehetnek ezentúl, de az oltatlanok, hazafiak és önkormányzati képviselők nem!

Dér Dániel

Megerősödve folytatja tovább a küzdelmet a Mi Hazánk a vendégmunkás-invázió ellen

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben