Badó Péter helyi képviselőjelöltünk 44 éves, Dunaújvárosban érettségizett, az első diplomáját a Dunaújvárosi Főiskolán szerezte, majd a Pannon Egyetemen okleveles vegyészmérnökként végzett. Az első diplomája megszerzése óta a Dunai Vasműben dolgozik. Évről évre növekvő bizonytalanságot, összességében egy romló életérzést tapasztal.

2018 óta a Mi Hazánk Mozgalom helyi vezetője. Elkötelezett aziránt, hogy a választókerületének és a térség valamennyi polgárának érdekét a lehető legmagasabb szinten képviselje. Mivel családjával ezer szállal kötődik Dunaújvároshoz – felesége itt dolgozik pedagógusként, kisfia a helyi Vasvári Pál általános iskolába jár –, nemcsak látja, hanem magáénak is érzi a város problémáit. Szeretné hatékonyabban kihasználni a régió gazdaságföldrajzi, demográfiai és infrastrukturális adottságaiban rejlő lehetőségeket. Megítélése szerint a szűkebb régiók törekvéseinek integrálása kell az alapját képezze az országos szintű politizálásnak. Nagy szükség van biztos megélhetést nyújtó munkahelyekre, melyek szilárd jövőképet adnak a fiatalságnak és a családoknak, ezáltal újra vonzóvá teszik a régiót.

A jelenlegi pandémiás helyzet, illetve a sokszor észszerűtlen lezárások nyomán rengetegen vesztették életüket ellátatlanság miatt, és szembesülniük kellett a betegségek hosszú távú szövődményeivel, valamint azokkal a gazdasági károkkal, amelyek felszámolása, már ha egyáltalán lehetséges, óriási feladatokat fog róni a társadalomra. Egyik fő feladatának tekinti, hogy megakadályozza, hogy a gazdasági utóhatások további áldozatokat követeljenek.

Email címe: [email protected]

Kövesse Facebookon is: facebook.com/mihazank.dunaujvaros

X