Annak ellenére, hogy dr. Schadl György előzetes letartóztatásban van november óta – mióta a Mi Hazánk megbuktatta a végrehajtó maffiát – rekordnyereséget termelt a végrehajtó irodája, amit jelenleg a felesége vezet. A 2021. évi beszámoló szerint 462 millió Ft bevételből 258 millió nyereségre tett szert a magyar emberek kizsákmányolásából.

Schadlnek ezenkívül hatalmas bevételeket hozhatnak bérbe adott ingatlanjai is. A végrehajtói kar előzetesben ülő vezetője ugyanis nem csak az újonnan kinevezett végrehajtókat fejte és a végrehajtói helyekből csinált üzletet “házon belül”, hanem információink szerint ingatlanjainak kiadásából is jelentős bevételekre tett szert. Úgy tudjuk végrehajtók is bérelnek tőle ingatlanokat azóta is, ilyen például az érdi Patona és társa végrehajtó iroda. Felháborító az, hogy ilyen mértékű, méltánytalan gazdagodásra tehetnek szert a végrehajtók Magyarországon.

A Mi Hazánk ezért is követeli, hogy legyen a végrehajtás nonprofit tevékenység. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a végrehajtók ne az emberek sanyargatásából tegyenek szert több százmillió forintos éves bevételre és hagyjanak fel az adósellenes magatartásukkal! Egyúttal felhívjuk a kormány figyelmét, hogy nem csak bankokat kellene megsarcolni az extraprofit adóval, hanem a végrehajtó irodákat és a hiéna követeléskezelő cégeket is, amit már a járványhelyzet alatt is követeltünk!

dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa

X