Az elmúlt évtized legrosszabb időszakát éli a magyar húsipar!

A húsfeldolgozás volumenindexe 15,7 százalékos visszaesést mutatott. A belföldi értékesítés és az export egyszerre zuhant. Emellett azonban a visszaesést a külföldi, jobbára ukrán dömpingáru nagymértékű érkezése, a piacot szétziláló árstop, a kiskereskedelmi adók okozták, de az árfigyelő rendszer sem népszerű a szakmában.

Míg az ágazati szereplők a túlélésért küzdenek, addig a sötétzöld aktivisták kontraproduktív tevékenysége csak hab a tortán, mely értelmében a jelenlegi ágazati visszaesés mellett ők a műhús gyártását népszerűsítik szerte a kontinensen. Ez nem csak további gazdasági károkat okozna, de igen nagy egészségügyi kockázattal is járna. Az ilyen emberiség ellen elkövetett bűncselekmények ellen minden lehetséges platformon fel kell szólalnunk, hiszen így is gyalázatos minőségű az élelmiszeripar produktumainak a nagy része, így nem hiányzik, hogy további mű dolgokkal etessék az embereket, tekintve, hogy a mű dolgoknak, a mesterséges ízfokozóknak és tartósítószereknek milyen negatív egészségügyi következményei vannak, figyelembevéve a hazai fogyasztók átlag egészségügyi állapotát is.

A Mi Hazánk Mozgalom következetesen és elkötelezetten képviseli programjában, hogy mi a magyar mezőgazdaságra építenénk a gazdaságunkat, valamint az arra épülő feldolgozóiparra, könnyű és nehéziparra, és az ezekben előállított jó minőségű hazai termékekre, melyekre mutatkozik kereslet is. Így ez a szektor sem lenne kiszolgáltatva ilyen nagy mértékben a világgazdasági folyamatoknak, a vilagpiacnak lenne igénye a feldolgozott, kiváló minőségű magyar termékekre, éppen ezért a mostani kormány egyik legnagyobb bűne, hogy nem ezen lehetőségek kiaknázására használta a diplomáciai kapcsolatait, hanem a rendkívül nagy környezeti kockázatokat magukban rejtő akkumulátorgyárak hazánkba telepítésére, mely a napi szinten napvilágot látó információk szerint nem a magyar emberek érdekeit szolgálja.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke

További bejegyzések

Mondjon le a végrehajtói kar elnöke!

Dér Dániel

Meg kell akadályozni a magyarok vendégmunkásokra cserélését a sopronkövesdi Autolivben

Dér Dániel

Színjáték, hogy Nagy Márton berendelte a MOL-t – a saját hasznából is engedjen a kormány!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben