Autonómiát Kárpátaljának! – Tüntetett a Mi Hazánk

Kárpátalja autonómiáját, illetve Ukrajna feltétel nélküli uniós tagságának elutasítását követelte a Mi Hazánk csütörtökön Budapesten, a Külügyminisztérium épületének szomszédságában tartott demonstráción.

Toroczkai László, a párt elnöke hangsúlyozta: ha a háború következményként újrarajzolják Ukrajna határait, akkor vegyék figyelembe, hogy Kárpátalja lakossága 1991-en egy népszavazás alkalmával a terület autonómiáját támogatta!

Ennek a népszavazásnak az eredményét azóta is figyelmen kívül hagyja a mindenkori ukrán kormányzat, de a magyar kormányok sem emeltek szót a kárpátaljaiakért – mondta.

A politikus úgy vélekedett, hogy Ukrajnát „adományokból”, lengyel, orosz és magyar területekből rakták össze.

A politikus szerint Magyarországot, ahogy az 1999-es Szerbia elleni hadművelet idején, ma is csak golyófogónak használná a NATO, ezért azt követelik, hogy az ország maradjon ki a konfliktusból.

Torockai László úgy vélekedett, hogy miközben a Donbaszban az ukránok gyilkolták a civil orosz lakosságot, az oroszok humánus módon próbálnak viselkedni az ukrán városokban.

Novák Előd, a párt alelnöke hangsúlyozta, hogy a Mi hazánk nem támogatja a magyarellenes Ukrajna feltétel nélküli befogadását az Európai Unióba, illetve az Oroszország elleni szankciókat sem. Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a kormánynak inkább azt kellene megakadályoznia, hogy a kárpátaljai magyarokat golyófogónak használják az ukránok – fűzte hozzá.

Ukrajna felvétele az Európai Unióba óriási gazdasági terhet jelentene, és Magyarország magára vonná Oroszország dühét is. A szankciók miatt pedig máris emelkednek az árak és ellátási zavarok is várhatóak – mondta a Mi Hazánk alelnöke.

A párt államfőjelöltje, Popély Gyula azt mondta, hogy az ukrán állam területi sérthetetlenségéhez semmilyen magyar nemzeti érdek nem fűződik.

(MTI)

 

További bejegyzések

Toroczkai László országjárása

Dér Dániel

Kedvcsináló nagycsaládos fényképpályázatot hirdet egymilliós díjazással Novák Előd

Dér Dániel

A Mi Hazánk a multik helyett az önellátásra törekvő magyarokat támogatja

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben