Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk az egészségügyi dolgozók kötelező Covid-oltása miatt – letölthető beadványminta itt

Ismét tömeges alkotmányjogi panasz benyújtását szervezi meg a Mi Hazánk a Covid-oltások kötelezővé tétele miatt, közzétéve a párt jogi kabinetjének beadványmintáját az egészségügyi dolgozók számára. Az Alkotmánybíróság így megsemmisítheti a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről szóló 449/2021. (VII. 29.) Korm. rendeletet alaptörvény-ellenesség miatt, ahogy az Ab bejelentése szerint a védettségi igazolványról már hamarosan dönthet a Mi Hazánk által szervezett tömeges panasz nyomán, alapjogok megsértése miatt. Alkotmányellenes, hogy a kormány azzal zsarolja az embereket, egyre több foglalkozási körben kilátásba helyezve: oltassák be magukat, különben elveszik a munkájukat.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint elfogadhatatlan, hogy bizonyos munkahelyeken kötelező lesz az oltás, inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után! Aki a vírus kockázatától jobban fél, az magát beoltathatja, de bármilyen erőltetés vagy diszkrimináció elfogadhatatlan. Így is hosszúak az egészségügyi várólisták, létszámhiány van az orvosok és szakdolgozók körében, ez a lépés csak fokozná a külföldre vándorlásukat, ezáltal az egészségügyi rendszer további romlását.

Az Alkotmánybíróság júliusban közölte, hogy megkezdte a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos alkotmányjogi panaszok érdemi vizsgálatát, miután „az elmúlt két hónapban nagyszámú alkotmányjogi panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz”. A Mi Hazánk Mozgalom május 1-jén tette közzé letölthető beadványmintáit a védettségi igazolvány miatti diszkrimináció ellen tiltakozva, arra kérve mindenkit, hogy tömegesen tegyenek alkotmányjogi panaszt az alapjogok megsértése miatt, s a felhívás sikeresnek bizonyult, széles körű társadalmi felháborodás övezi a védettségi igazolvány kötelezővé tételét. Az Alkotmánybíróság döntésére abban az ügyben várhatóan a nyári ítélkezési szünetet követően kerül sor. A Mi Hazánk Mozgalom már április végén, egyedüli pártként jelezte alkotmányossági aggályait a kormány védettségi igazolvánnyal összefüggő egyes rendelkezéseivel kapcsolatban, és azok alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kérte.

Novák Előd
a Mi Hazánk alelnöke

Az alább letölthető beadványmintát csak az a személy adhatja be, akire a rendelet hatálya kiterjed, és ezt a beadáskor a panasz mellé csatolt melléklettel (munkaszerződéssel) igazolni kell. Tehát aki:

  1. aa) alapellátást,
  2. ab) ügyeleti ellátást,
  3. ac) járóbeteg-szakellátást,
  4. ad) diagnosztikát,
  5. ae) fekvőbeteg-szakellátást,
  6. af) mentést igénylő ellátást,
  7. ag) betegszállítást,
  8. ah) bentlakásos szociális vagy gyermekvédelmi intézményben szervezett egészségügyi ellátást,
  9. ai) fegyveres és rendvédelmi szervek egészségügyi ellátását (dolgozók és fogvatartottak alapellátását), valamint
  10. b) a közvetlen lakossági gyógyszerellátást

nyújtó egészségügyi szolgáltatónál az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény (a továbbiakban: Eütev.) 4. § a) pontja szerinti egészségügyi dolgozó, illetve az Eütev. 4. § c) pontja szerinti rezidens.

Letölthető és kizárólag postai úton benyújtható alkotmányjogi panasz IDE KATTINTVA

További bejegyzések

Folytatódik Szegeden a kínai akkumulátorgyár terjeszkedése!

Dér Dániel

Vendégmunkások és büntetett előéletűek is honvédek lehetnek ezentúl, de az oltatlanok, hazafiak és önkormányzati képviselők nem!

Dér Dániel

Megerősödve folytatja tovább a küzdelmet a Mi Hazánk a vendégmunkás-invázió ellen

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben