A Mi Hazánk véget vetne a végrehajtók méltánytalan gazdagodásának

Véget vetünk a végrehajtók méltánytalan gazdagodásának, amelynek felszámolása érdekében első lépésként olyan törvénymódosító javaslatot nyújtunk be az országgyűlés felé, amiben a nonprofit jelleg bevezetését indítványozzuk a végrehajtókra. A Mi Hazánk Mozgalom egyedüli pártként a továbbiakban is kezdeményezni fogja a kizsákmányoló végrehajtói rendszer felszámolását. 
A rendszerváltás kaotikus időszakában került a bíróságok feladatköréből magánkézbe a végrehajtói tevékenység. Ezt követően és azóta is a végrehajtók a nemzet polgárainak vegzálásából élnek, sokszor még a rájuk vonatkozó törvényeket is semmibe véve. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi, hogy az önálló bírósági végrehajtók a továbbiakban ne profitorientált magánvállalkozásként működjenek, hanem non-profit jelleggel, állami felügyelet alatt végezzék tevékenységüket.
Ez azt is jelenti, hogy a végrehajtók a jövőben bértáblák alapján meghatározott bért, juttatást kapnának az államtól, ezenkívül a különféle végrehajtói díjak és költségek is csökkennének. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a végrehajtók ne az emberek sanyargatásából tegyenek szert több 100 millió forintos éves bevételre és hagyjanak fel az adósellenes magatartásukkal.
Az adósságot meg kell fizetni, a kötelezettségeket teljesíteni kell, de azt is le kell szögezni, hogy a végrehajtás állami, non-profit feladat, nincs szükség a mögötte megbúvó népnyúzó, sokszor maffia-módszereket alkalmazó végrehajtókra és a hatalmukat bebetonozó, átláthatatlan jogszabályokra.
Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom Búvár Kund akciócsoportjának vezetője, a párt választókerületi elnöke

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Ne a profit és a kizsákmányolás, hanem a magyar dolgozó élete legyen az első!

Dér Dániel

Nem vált be a kormány akkumulátorgyár nagyhatalmi terve!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben