A Mi Hazánk üdvözli a szlovák szakértői kormányt vezető magyar miniszterelnök kinevezését

Magam és a Mi Hazánk Mozgalom nevében üdvözlöm a frissen hivatalba lépő szlovák szakértői kormányt vezető magyar származású, ideiglenesen megbízott miniszterelnök, Ódor Lajos kinevezését! Nagy örömünkre szolgál, hogy Szlovákiának magyar származású vezetője lett, s bízunk benne, hogy ez végre lehetőséget teremt a felvidéki magyarságot ért sérelmek orvoslására, elsőként – a németek mellett a magyarok kollektív bűnösségét kimondó – Benes-dekrétumok hatályon kívül helyezésére, melyre hivatkozva még tavaly is sajátított ki földeket a szlovák állam magyar gazdáktól.
Bízunk benne, hogy az eddigi elnyomás helyett végre egyenrangú állampolgárokként élhetnek szülőföldjükön a felvidéki magyarok. Továbbá reméljük, hogy az új kormány nem folytatja elődje háborúpárti politikáját, s nem támogatja a terrorcselekményektől sem visszariadó ukrán vezetést!
Ezek jegyében kívánunk jó munkát
Dócs Dávid, az Országgyűlés jegyzője, a Mi Hazánk alelnöke

További bejegyzések

Paktumot kötött a Fidesz a balliberális pártokkal a választási törvény módosításáról

Dér Dániel

Leszavazták a Mi Hazánk választójogi reformját: titkosak maradnak a képviselők állampolgárságai

Dér Dániel

Magyar pártokra szavazzanak a délvidéki magyarok!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben

X