A Mi Hazánk támogatja Érd város lakóinak kérését

A Mi Hazánk támogatja Érd város lakóinak kérését, amely az érdi önkormányzat 213/2020. (XII.17.) ingyenes adományozásáról szóló határozatának semmissé nyilvánítására vonatkozik, amely szerint Érd város polgármesterének döntése alapján ingyen önkormányzati telken hozhatna létre roma kulturális központot az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Kolozsvári utca. 16. szám alatt (hrsz:5073).

Azt is kérjük, hogy Érd közigazgatási területén a jövőben sem épülhessen meg hasonló létesítmény lakossági vitafórum és széles körű társadalmi egyeztetés nélkül.

Írd alá, ha egyetértesz!

Loading

Érd város polgármesterének döntésének értelmében ingyen biztosít telket a Roma Önkormányzat számára. A Mi Hazánk több lakossági megkeresést is kapott ezzel kapcsolatban év elején. A kérdések tisztázása érdekében hivatalos adatigényléssel fordult a település jegyzőjéhez Csott Károly, a Mi Hazánk Mozgalom érdi választókerületi elnöke 2021.03.19-én.

A következő kérdéseket tette fel a jegyzőnek:

– Melyik cég végezte az ingatlan értékbecslését?
– Tájékoztatták-e a környéken élőket arról, hogy itt a későbbiekben Roma Kulturális Központ fog épülni?
– Az új épület funkciójának megfelelő infrastruktúra (pl: parkoló) kiépül-e? Vagy a kulturális rendezvényre érkezők parkolása az utcában lesz megoldva?
– Vizsgálták-e hogy a környéken lévő ingatlanok értéke, hogyan fog változni a beruházás kapcsán?

A jegyzőhöz eljuttatott fenti kérdésekre a mai napig sem kaptunk érdemi, megnyugtató választ. A környéken lakók sokasága internetes fórumon keresztül szerzett tudomást a közfelháborodást kiváltó témáról.

A Mi Hazánk nem hagyhatja szó nélkül, hogy a lakosságot válaszra sem méltatja Érd döntéshozó testülete. A településrész képviselője elzárkózott a lakók kérdései elől, a polgármester pedig 45 nappal elnapolta válaszadási kötelezettségét. A Mi Hazánk tiltakozik a lakókat ért diszkriminatív kettős mérce ellen tiltakozik.

Csatlakozz hozzánk!

Ez is érdekelhet!

X