Lezárásellenes pártként nem támogatja a Mi Hazánk, hogy a korlátozások érvényben tartását minél előbb, házszabálytól eltéréssel fogadja el az Országgyűlés, és nem fogjuk támogatni azok fenntartását sem – írja közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Hozzátette, pártja tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen:

“Legyen joga mindenkinek dönteni! Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat!”

A politikus szerint “gigantikus kiadások vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein”. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt – tette hozzá a képviselő.

“A Mi Hazánk mint a lezárásellenes párt nem hagyhatja szó nélkül az uszodák kontraproduktív bezárását, és a minisztériumi állásfoglalás nyomán hónapok óta többnyire szünetelő tornaórákat, miközben a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor. Szlovéniában ezért nyitották meg az uszodákat és edzőtermeket, Magyarországnak is lépnie kell!”

– zárta közleményét Dúró Dóra

A Mi Hazánk nem támogatja a korlátozások érvényben tartását

X