Apáti István azt mondta, nem csupán Földi Istvánt, Kocsord egykori jobbikos polgármesterét terheli felelősség, hanem Jakab Péter pártelnököt is, aki szerinte megpróbálta eltussolni a botrányt, és párttársát is erre kívánta rábírni. Ezzel Jakab Péter valószínűleg hivatalos személy által megvalósított bűnpártolást követett el, ami 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, egyben kizárja az országgyűlési mandátum birtoklását – vélekedett.

Azt mondta, a Mi Hazánk kivételesen felháborítónak tartja a Jobbik háza táján kirobbant szexuális botrányt, amelynek sértettje Szilágyi György jobbikos politikus élettársa, és személyesen is lelkiismeret-furdalást érez, mert az erőszak olyan személyhez köthető, akinek segítette politikussá válását. Ezért is kötelességének érzi, hogy véget vessen az elkövető politikai ámokfutásának – fűzte hozzá.

Apáti István kitért arra, hogy Jakab Péter elnöki kampányának egyik “zászlóvivője és hű fegyverhordozója” volt Földi István, de a pártelnök mellett Gyüre Csaba volt jobbikos országgyűlési képviselőnek is színt kell vallania arról, hogy mit tapasztalt ezen a 2021. decemberi éjszakán. Jakab Pétert azt sem menti a felelősség alól, hogy a cselekmény időpontjában “ő gyakorlatilag totálkáros, sebezhetetlen részegen hevert valahol ott a disznótor környékén”, hiszen másnap reggel neki tudni kellett, hogy mi történt – fogalmazott Apáti István.

Úgy értékelt: a botrány az egész “szélsőbaloldal” ügye, és rávilágít arra, hogy a Mi Hazánk az egyetlen valódi ellenzéki párt.

MTI

X