Jelenleg is végrehajtási, kilakoltatási dömping folyik a bizonyítottan becsapott magyar családok ellen, akik deviza alapú hitelt vettek fel. A Fidesz családpolitikája, hogy “nem hagyunk senkit sem az útszélén” megbukott. Meglátásunk szerint a devizahitel károsultak irányába megtett eddigi intézkedések nem voltak elegendőek. 

Az elmúlt években több európai országban is hathatós megoldást eszközöltek ki az országvezetői a devizahitel károsultak ügyében. Ezúton Lengyelországban is megtört a jég, mivel sorra bukják a bankok a devizahiteles pereket. Ennek következtében megoldódni látszik a lengyel frankhitelesek ügye, így a bankok hatalmas céltartalékot különítettek el erre a célra.

Horvátországban is megoldódott a károsultak ügye, mivel a legfelsőbb kereskedelmi bíróság megállapította, hogy nem tájékoztatta a bank az ügyfeleket a magas kockázatról. Hasonló ítélet született Szlovéniában is. Ezenkívül Izlandon több évre is elítéltek bankárokat a devizacsalás következtében.

A Mi Hazánk Mozgalom a devizahiteles ügyekre vonatkozóan a végrehajtások, kilakoltatások leállítását követeli, illetve egy olyan megoldást, ami azonnali, teljes kártalanítást tenne lehetővé a károsultak számára, amihez pusztán politikai akarat kellene, hogy véghez lehessen vinni.

Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom Búvár Kund akciócsoportjának vezetője, a párt választókerületi elnöke

mihazank.hu

 

X