A Mi Hazánk elítéli a délvidéki magyar jelképek meggyalázását

A Mi Hazánk Mozgalom elítéli a magyar nemzeti színekben pompázó Szabadka feliratok megrongálását, és követeljük a táblák mielőbbi, ám sajnos látszólag egyre inkább késlekedő helyreállítását! Követeljük továbbá az elkövetők azonosítását, és példás szankcionálását!

A Mi Hazánk Mozgalom tiszteletben tartva más népek kultúráját, beleértve a szerbet is, elvárja, hogy a délvidéki szerb hatóságok ugyanolyan alapossággal és gyorsasággal lépjenek fel el magyar jelképeink és magyar nyelvű felirataink rendszeres meggyalázása ellen, mint ahogyan egy szerb jelkép vagy felirat megrongálása esetében tennék. Követeljük a délvidéki magyarság papíron létező kisebbségi jogainak maradéktalan megtartását és betartását, ugyanúgy, ahogy a szerb kisebbség is élhet Magyarországon nyelvhasználati, kulturális és nemzeti identitásához fűződő jogaival.

Ilyen atrocitásnak nincs helye és ideje, főleg napjainkban, amikor hivatalosan „csúcson van” a két ország kapcsolata, és amikor Európát és országainkat az illegális migráció jobban veszélyezteti, mint valaha. Valljuk, hogy az európai nemzetek széthúzása helyett, az összetartásra lenne égető szüksége térségünknek, valamint az európai kontinensnek.

Szabó Roland, a Mi Hazánk Mozgalom délvidéki vezetője

Árgyelán János, a Mi Hazánk Külügyi Kabinetjének elnöke

További bejegyzések

Mondjon le a végrehajtói kar elnöke!

Dér Dániel

Meg kell akadályozni a magyarok vendégmunkásokra cserélését a sopronkövesdi Autolivben

Dér Dániel

Színjáték, hogy Nagy Márton berendelte a MOL-t – a saját hasznából is engedjen a kormány!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben