A Mi Hazánk 10 programpontja az anyáknak

Az anyaság közérdek, minden gyermek közkincs, így a Mi Hazánk Mozgalom szerint anyák napján állami ajándék is megilletné a legszebb női hivatást megélőket. Az ismét romló, katasztrofális demográfiai helyzet miatt radikális változás nélkül nemhogy a nyugdíjrendszer, de az egész társadalombiztosítás, sőt maga az államháztartás is fenntarthatatlan.

Hazánk legnagyobb problémája demográfiai válság, amit a kormány nem mer kimondani sajnos. Soha olyan kevés gyermek nem született Magyarországon, mint tavaly, az idei első negyedévben pedig további 10%-kal csökkent a születések száma. A termékenységi ráta az amúgy is alacsony 1,51-ről egy év alatt 1,38-ra csökkent.

Európának is a népességfogyás a legégetőbb problémája, melyet nem a migrációval kell megoldani, hanem a hagyományos családmodell népszerűsítésével, amit a magyar kormány sem folytat pl. társadalmi célú hirdetésekkel, csak napi politikai üzenetek, jellemzően negatív kampány folyik óriásplakátokon közpénzből, a demográfiai hiányt inkább ázsiai vendégmunkásokkal pótolva.

Megtévesztő kormánypropaganda, hogy hazánk sokat költ családtámogatásokra, ugyanis az Eurostat adatai szerint a GDP százalékában vizsgálva az EU 27 tagállamának e kiadásait, messze átlag alatt költünk erre, csak a 20. Magyarország, ráadásul idén 50 milliárd Ft-tal kevesebbet terveztek a 2023. évi keretösszegnél, és az EU-rekorder magyar infláció miatt annyit sem ér. Pl. a 2011-ben bevezetett családi adókedvezményt is elinflálták: ma már feleannyit sem ér, ilyen kiszámíthatatlan családtámogatási rendszerben nem csoda, ha csökken a gyermekvállalási kedv.

 

A Mi Hazánk Mozgalom 10 programpontja az anyáknak:

 

  1. A magyar családtámogatásokat a GDP százalékában azonnal az EU-átlag szintjére kell emelni.
  2. A tisztességes gyermeknevelést elismerő nyugdíj-kiegészítésként szülői életjáradék bevezetése, hogy a gyermek által befizetett adókból automatikusan támogassák a szüleiket.
  3. A gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának radikális csökkentése.
  4. Államilag támogatott bérlakás-építési, illetve -vásárlási program.
  5. Az első gyermek születésének nagyságrendileg nagyobb támogatása a mielőbbi családalapítások érdekében.
  6. A felelős főállású (hivatásos) anyaság támogatásának kibővítése a jelenlegi havi bruttó 28500 Ft helyett.
  7. Családbarát felsőoktatás kialakítása.
  8. A kisgyermeknevelés mellett munkát vállalni kívánók számára a bölcsődei gondozási díj eltörlése.
  9. Demográfiai földprogram az ez iránt fogékony fiatal párok földhöz juttatása érdekében.
  10. Kiszámítható, legalább a nyugdíjakhoz hasonlóan inflációkövető családtámogatási rendszer.

 

Novák Előd,
a Mi Hazánk alelnöke

További bejegyzések

A Mi Hazánk vállalta a Partizán-vitát Újbuda szivárványkoalíciós polgármesterjelöltjével

Dér Dániel

Az üzemanyagárak érdemi csökkentését nem a kiskereskedőktől, hanem az adóterhek mérséklésével a kormánytól várjuk!

Dér Dániel

Vitézy plakátjaival ragasztják le a Mi Hazánk hirdetéseit

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben