A kormány gazdasági csodafegyvere a visszájára sült el!

A Budapest Környéki Törvényszék hatálytalanította a Samsung SDI Zrt. gödi gyárának környezethasználati engedélyét. A kormány rendszeresen hivatkozik arra, hogy a külföldi tulajdonú akkumulátorgyáraknak itthon a legszigorúbb környezetvédelmi szabályoknak kell megfelelniük, azonban a valóság teljesen mást mutat. A légszennyezettségi adatok alapján a gödi Samsung-gyár 2019 és 2022 között rendkívül nagy mennyiségű, 88 tonna mérgező hatású oldószert bocsátott ki a levegőbe. Ezt a szennyezést később a talajvízben is kimutatták a gyár körül. És ez csak a hazai akkumulátorgyárak zászlóshajójának számító gyáregység, de ennél lényegesen nagyobb a baj, hiszen már most tucatszámra működnek itthon hasonló üzemek, s a kínai elnök hazánkba történő látogatása után feltételezhetjük, hogy ez a tendencia csak növekedni fog, a kormány nem a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt, hanem a kommunista, gyarmatosító Kínáét.

A Mi Hazánk Mozgalom a külföldi multik kegyeinek kiszolgálása helyett a magyar nemzetgazdaság kiépítésében látja hazánk jövőjét, ezért felszólítjuk a kormányt, hogy ne veszélyeztesse több százezer ember életét a környezetszennyező akkumulátorgyárak megépítésével és ne erőszakolja hazánkra ezt a káros iparágat, ez nem lehet nemzeti érdek!

Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke

További bejegyzések

A Mi Hazánk vállalta a Partizán-vitát Újbuda szivárványkoalíciós polgármesterjelöltjével

Dér Dániel

Az üzemanyagárak érdemi csökkentését nem a kiskereskedőktől, hanem az adóterhek mérséklésével a kormánytól várjuk!

Dér Dániel

Vitézy plakátjaival ragasztják le a Mi Hazánk hirdetéseit

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben