Még csak ősz végén járunk, de már most közel harminc ember fagyott halálra, sok a saját otthonában, és a közelgő tél tovább rontja a rossz körülmények között élők helyzetét. Az egyre romló, elértéktelenedő forint egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza azokat a honfitársainkat, akik eddig is az átlag életszínvonal alatt éltek, hiszen sokuknak hiába van saját ingatlanja, ha annak fenntartását, fűtését nem tudja megoldani.

Az inflálódó pénzünk és az elszabadult árak már az össztársadalom problémájává kezdenek válni, így mindenki a saját pénztárcáján érzi, hogy egyre drágább az élet. A szociális célú tűzifa sokaknak valóban nagy segítség, melynek igénylése és koordinálása az önkormányzatok feladata, amellyel a forráselvonások következtében egyre nehezebben boldogulnak. Ezen tüzelő igénylése feltételekhez kötött, mely feltételeknek csak a szociálisan legrászorultabbak felelnek meg. A fűtés nélküliség, a lehűlt ingatlanok, a kihűlt, beteg, idős vagy magatehetetlen emberek, s lassan most már az átlagemberek is sokkal szélesebb körben várnak valamilyen kormányzati beavatkozásra, valami valóban csak nekik szóló „rezsicsökkentésre”.

A Mi Hazánk elvárja a kormánytól, hogy az alapvető szükségleti termékek, így az alapvető élelmiszerek áfája mellett a tüzelőanyag adóterheit is 5%-ra csökkentse, hiszen ezzel több millió állampolgár biztos megélhetését és emberhez méltó életkörülményét segítheti elő. Felhívjuk a figyelmet, hogy az elektromos áram úgynevezett „H tarifája” az elektromos árammal fűtőknek valóban komoly segítséget jelent, de hazánkban a legtöbben még mindig tűzifával fűtenek.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke
X