A migránsok kampányeszközként való felhasználására készülhet a kormány a határt védő honvédek létszámának júliusi csökkentésével, ahogy 2015-ben is hagyták elárasztani a Baross teret a migránsokkal, nem is engedve őket tovább Nyugat-Európába, hogy a hangulatkeltés meglegyen. A Mi Hazánk tiltakozik a honvédek Afganisztánba visszaküldése ellen is, inkább a magyar határon kellene az afgánokkal szemben felsorakozni, az erőszakos határsértőkkel szemben tűzparancsot is adva, illetve több millió forintos pénzbüntetés jogcímén kellene elkobozni az illegális migránsok pénzét.

 

A Toroczkai László által elsőként, már 2015 januárjábanjavasolt határkerítést védő honvédek számának jelentős csökkentése ellen azért tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom, mert leépítésüket semmi nem indokolja: hetente több mint ezer határsértőt tartóztatnak fel, illetve kísérnek vissza (hogy újra próbálkozhassanak), és ki tudja, mellettük mennyien jutnak még át, amiről nem is szólnak az MTI-hírek. Inkább több honvéd kellene a határra, hogy az ott szolgáló rendőrök végre inkább a közbiztonság megteremtésével foglalkozhassanak szerte az országban.

 

A külföldi megszállásokban részt vevő honvédeket hazahozná a Mi Hazánk, és idegen érdekek helyett a magyar szempontokat helyezné előtérbe a hadseregfejlesztés során is, az afganisztáni és hasonló megszállásokra költött százmilliárdokból inkább vonzóbb itthoni javadalmazást és modernebb felszerelést, komolyabb hazai hadgyakorlatokat biztosítva honvédjeinknek. Hazánk terrorfenyegetettségét is növeli, hogy a magyar honvédek idegen megszállásokban vesznek részt.

 

A NATO-tagságunkból fakadó szerződéses kötelezettségünk is csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de eddigi kormányaink túlbuzgósága miatt több külföldi megszállásban vettünk részt, hadiipari fejlesztéseink is ezt a szempontot tartották szem előtt a haza védelme helyett. A külföldi szolgálatokat előtérbe helyező, moduláris rendszerű haderőfejlesztés helyett a haza védelmét önállóan ellátni képes Honvédség összfegyvernemi tervezését szorgalmazza a Mi Hazánk honvédelmi szakpolitikája.

 

Tűzparancsot a határon! – a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely honvédjeinknek nemcsak önvédelmi célból, hanem a haza védelme érdekében is fegyverhasználati jogot adna, hogy kellően elrettentő erővel lépjünk fel az erőszakos határsértőkkel szemben. Az első persze figyelmeztető lövés kellene legyen, de eljárt már az idő a betolakodók kikísérgetése vagy épp börtönben etetése felett.

 

Szintén elrettentő hatású lehetne az illegális migránsoknál talált pénz elkobzása több millió forintos bírság jogcímén, ami indokolt is, hiszen miattuk kell a magyar adófizetőknek sok pénzt költeniük a határ megvédésére. A migránsok zsebében gyakran sok ezer euró lapul, az embercsempészet az egyik legjövedelmezőbb üzletté vált.

 

Novák Előd a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke

X