A Mi Hazánknak nem az a célja, hogy  a Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester által kezdeményezett, az amerikai Black Lives Matter mozgalom tiszteletére tervezett szobrot ledöntsük. Ehelyett eltökélt szándékunk, hogy megakadályozzuk már azt is, hogy azt egyáltalán felállítsák – mondta Lantos János, a párt választókerületi elnöke hétfő reggel a Kossuth Rádióban.

A Mi Hazánk politikusa elmondta, a IX. kerületben lakók jobbára elutasítóak a tervvel kapcsolatban, sőt, még az apolitikusok is minimum azt mondják a balliberális polgármester tervére, az hülyeség, a szobor felesleges, és teret ad a fehérellenes ideológiának.

Baranyi azon érvelésére, miszerint a BLM Magyarországon is aktuális, hiszen a hazai cigánysággal szemben vannak túlkapások, és rendszerszintű rasszizmus uralkodik, Lantos János leszögezte, ez hazugság, ennek épp az ellenkezője igaz. – Szerte az országban cigánybűnözők tartják rettegésben a lakosságot, a rendőri vezetés pedig semmit nem tesz ez ellen. Ha Baranyi Krisztina mindenképpen a rendőri túlkapásokról szeretne értekezni, megkérdezhetné főnökét, Gyurcsány Ferencet, hiszen

rendőri túlkapásokra éppen 2006. őszén, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt volt számtalan példa

– hangsúlyozta a politikus, aki szerint az is nonszensz, hogy a ferencvárosi vezető „ócska rasszistának” titulálja azokat, aki ellenzik a szobor felállítását, mert „nem értik, hogy a kiállítás egy a művészeti pályázat nyerteseinek munkáit mutatja be”.

– Ez a szokásos balliberális narratíva, csak a címkézés megy, érvelés helyett. De nem is kell ezekkel a kijelentésekkel törődni. Baranyi menjen ki Ferencváros utcáira, kérdezzen meg bárkit erről, vagy nézze meg saját közösségi oldalát, ahol ugyancsak elutasításba ütközik – mondta Lantos, aki leszögezte,

nem fogják hagyni, hogy behozzák a BLM felforgató szellemiségét, a fehérellenes ideológiát, ami magyarellenes élt kap.

A fehérellenes rasszizmus világméretű tendencia, ezért foglalkozni kell vele. Hangsúlyozom, mi nem a szobrot szeretnénk ledönteni, hanem eltökélt szándékunk, hogy azt ne is állítsák fel – közölte a Mi Hazánk politikusa.

A teljes beszélgetés IDE kattintva hallgatható meg, az alábbi ábra alapján tekerjenek a 07:45:26 időponthoz.

 

X