A Mi Hazánk támogatja Érd város lakóinak kérését

Nagy Norbert

A Mi Hazánk támogatja Érd város lakóinak kérését

A Mi Hazánk támogatja Érd város lakóinak kérését, amely az érdi önkormányzat 213/2020. (XII.17.) ingyenes adományozásáról szóló határozatának semmissé nyilvánítására vonatkozik, amely szerint Érd város polgármesterének döntése alapján ingyen önkormányzati telken hozhatna létre roma kulturális központot az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Kolozsvári utca. 16. szám alatt (hrsz:5073).

Azt is kérjük, hogy Érd közigazgatási területén a jövőben sem épülhessen meg hasonló létesítmény lakossági vitafórum és széles körű társadalmi egyeztetés nélkül.

Írd alá, ha egyetértesz!

Loading

Érd város polgármesterének döntésének értelmében ingyen biztosít telket a Roma Önkormányzat számára. A Mi Hazánk több lakossági megkeresést is kapott ezzel kapcsolatban év elején. A kérdések tisztázása érdekében hivatalos adatigényléssel fordult a település jegyzőjéhez Csott Károly, a Mi Hazánk Mozgalom érdi választókerületi elnöke 2021.03.19-én.

A következő kérdéseket tette fel a jegyzőnek:

– Melyik cég végezte az ingatlan értékbecslését?
– Tájékoztatták-e a környéken élőket arról, hogy itt a későbbiekben Roma Kulturális Központ fog épülni?
– Az új épület funkciójának megfelelő infrastruktúra (pl: parkoló) kiépül-e? Vagy a kulturális rendezvényre érkezők parkolása az utcában lesz megoldva?
– Vizsgálták-e hogy a környéken lévő ingatlanok értéke, hogyan fog változni a beruházás kapcsán?

A jegyzőhöz eljuttatott fenti kérdésekre a mai napig sem kaptunk érdemi, megnyugtató választ. A környéken lakók sokasága internetes fórumon keresztül szerzett tudomást a közfelháborodást kiváltó témáról.

A Mi Hazánk nem hagyhatja szó nélkül, hogy a lakosságot válaszra sem méltatja Érd döntéshozó testülete. A településrész képviselője elzárkózott a lakók kérdései elől, a polgármester pedig 45 nappal elnapolta válaszadási kötelezettségét. A Mi Hazánk tiltakozik a lakókat ért diszkriminatív kettős mérce ellen tiltakozik.

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben

Folytatás böngészőben
Telepítés Applikáció telepítése
Applikáció telepítése
Mi Hazánk Mozgalom
Get our web app. It won't take up space on your phone.
Telepítés
Applikáció telepítése
Bezár

For an optimized experience on mobile, add Mi Hazánk Mozgalom shortcut to your mobile device's home screen

1) Press the share button on your browser's menu bar
Applikáció telepítése